Krievijā

Krievijas ĀM izraidīs Baltijas valstu diplomātus

© Sputnik / Антон ДенисовЗдание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Здание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka tiks izraidīti desmit Lietuvas, Latvijas un Igaunijas vēstniecību darbinieki.
RĪGA, 30. marts — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrija, atbildot uz diplomātisko darbinieku izraidīšanu, anulējusi desmit Lietuvas, Latvijas un Igaunijas vēstniecību darbinieku akreditāciju.
"Pamatojoties uz simetrijas principa, ziņots, ka tiek anulēta četru Lietuvas vēstniecības darbinieku, triju Latvijas vēstniecības darbinieku, kā arī triju Igaunijas vēstniecības un Igaunijas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā Pleskavas kancelejas pārstāvjus," resors informēja ziņu aģentūru RIA Novosti.
Krievijas vēstniecība Latvijā - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Baltijas valstis izraida Krievijas diplomātus
Maskava pauda protestu diplomātisko misiju vadītājiem par nepamatotajām darbībām – 18. martā Latvija un Igaunija izraidīja trijus Krievijas vēstniecību darbiniekus, Lietuva – četrus. Viņiem tiem pārmesta "diplomātiskajam statusam neatbilstoša" darbība, kā arī kaitējums valstu drošībai, kuru teritorijā viņi strādāja.
Iepriekš arī 45 diplomātiskās pārstāvniecības darbinieki Polijā pameta valsti pēc Varšavas prasības. Ziemeļu Maķedonijas ĀM tāpat pasludināja par persona non grata piecus Krievijas diplomātus.
Uz tamlīdzīgiem soļiem Krievija parasti atbild simetriski. ĀM pārstāve Marija Zaharova, komentējot Skopjes nedraudzīgos soļus, atzīmēja, ka Maskava "būs spiesta īstenot atbildes pasākumus".
Здание посольства России в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2022
Latvijā
Krievijas vēstniecība Rīgā komentēja ielas nosaukuma maiņu
Ziņu lente
0