Baltijas valstis izraida Krievijas diplomātus

© Sputnik / Sergey MelkonovKrievijas vēstniecība Latvijā
Krievijas vēstniecība Latvijā - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis nolēmušas izraidīt virkni Krievijas vēstniecību darbinieku. Latvija un Igaunija informēja, ka tiek izraidīti trīs diplomāti, Lietuva nolēmusi izraidīt četrus diplomātus.
RĪGA, 19. marts — Sputnik. Latvija izraida trīs Krievijas vēstniecības darbiniekus – valsts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā lapā Twitter atklāja, ka viņu darbība neatbilstot diplomātiskajam statusam, kā arī piebilda: lēmums saskaņots ar Lietuvu un Igauniju.
Igaunija izraida trijus diplomātiskos darbiniekus, apsūdzot viņus par "kaitējumu valsts drošībai" un "propagandas izplatīšanu", ziņoja valsts ĀM.
"Igaunija izraida trijus Krievijas vēstniecības diplomātiskos darbiniekus, kuri pārkāpuši Vīnes konvenciju. Viņi tieši un atklāti kaitēja Igaunijas drošībai un izplatīja propagandu, kas attaisno Krievijas nelikumīgo karadarbību," teikts ĀM paziņojumā Twitter.
Latvijas Vēstniecības Krievijā ēka Maskavā - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Latvijā
Latvijā publicēta petīcija par diplomātisko attiecību saraušanu ar Krieviju
Lietuvas ĀM nolēmusi izraidīt četrus KF vēstniecības darbiniekus.
"18. martā Lietuvas Ārlietu ministrija izsauca Krievijas vēstnieku Alekseju Isakovu un izsniedza viņam notu, kurā četri Krievijas vēstniecības darbinieki pasludināti par nevēlamiem, ņemot vērā viņu darbību, kas nav savienojama ar diplomāta statusu," teikts Lietuvas ĀM paziņojumā. Atzīmēts, ka diplomātiem jāpamet valsts piecu dienu laikā.
Krievijas Valsts domes NVS, Eirāzijas integrācijas un tautiešu lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Konstantīns Zatuļins, komentējot Krievijas diplomātu izraidīšanu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, nosauca to par Ziemeļatlantijas alianses valstu "bakhanālijas" turpinājumu, kas sākusies, atbildot uz KF darbībām Donbasa iedzīvotāju aizsardzībai.
"Protams, mēs atbildēsim uz šiem pasākumiem, un, man šķiet, šīm valstīm, kas neilgu laiku pastāv kā neatkarīgas valstis, nevajadzētu iesaistīties tādās sacensībās," norādīja deputāts.
Krievijas vēstniecība Tallinā - Sputnik Latvija, 1920, 16.07.2021
Baltijā
Oficiāli: Igaunija izraida Krievijas diplomātu
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Ziņu lente
0