Latvijā

Krievijas vēstniecība Rīgā komentēja ielas nosaukuma maiņu

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЗдание посольства России в Риге
Здание посольства России в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Ar tādu noskaņojumu un tādā tempā nav droši, ka arī pati Rīgas dome nenomaina adresi," – tā Krievijas diplomātiskā misija Rīgā komentēja lēmumu nomainīt Antonijas ielas nosaukumu.
RĪGA, 13. marts — Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā komentēja ielas nosaukuma maiņu Rīgā, kur atrodas diplomātiskās misijas ēka.
"Rīgas vadībai nepārprotama psiholoģiska lēkme, ko pavada maniakāla vēlme organizēt vispārēju ukrainiskošanu. Cita starpā par to liecina Rīgas pašvaldības zibenīgais lēmums mainīt vēsturiskās Antonijas ielas daļas nosaukumu par Ukrainas Neatkarības ielu. Ar tādu noskaņojumu un tādā tempā nav droši, ka arī pati Rīgas dome nenomaina adresi!!!" teikts vēstniecības paziņojumā.
Iepriekš vēstīts, ka Rīgas dome nolēmusi pārdēvēt ielu, kura atrodas Krievijas vēstniecība Latvijā – turpmāk to saukšot par Ukrainas Neatkarības ielu. Pārdēvēta daļa Antonijas ielas – no Kalpaka bulvāra līdz Nikolaja Rēriha ielai.
21. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins vērsās pie Krievijas pilsoņiem, paziņojot, ka uzskata par nepieciešamu nekavējoties atzīt LTR un DTR suverenitāti, jo tie, kas nostājušies uz asinsizliešanas, vardarbības un nelikumības ceļa, neatzīst un neatzīs nekādu citu konflikta risinājumu Donbasā, kā vien militāras metodes.
24. februārī agri no rīta Krievija sāka speciālo operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai.
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Вторая группа латвийских спортсменов отправилась на Олимпийские игры в Пекин - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2022
Latvijā
Kādi būs lidostas "Rīga" zaudējumi pret Krieviju vērsto sankciju dēļ
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
28. februārī, 3. un 7. martā Baltkrievijas teritorijā notika Krievijas un Ukrainas delegāciju pārrunu pirmie posmi.
10. martā Turcijā notika Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova tikšanās ar Ukrainas ĀM vadītāju Dmitriju Kuļebu.
Ziņu lente
0