Viedoklis

Ko Eiropai un pasaulei sola ārvalstu algotņi Ukrainā

© REUTERS / KAI PFAFFENBACHИностранные наемники во Львове, Украина
Иностранные наемники во Львове, Украина - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu militārie analītiķi nešaubās par Krievijas speciālās operācijas panākumiem. Tomēr Vašingtonai gribas, lai asinis Ukrainā lītu dāsnāk. Rietumi sākuši sava proxy-kara nākamo posmu.
Ārvalstu algotņu parādīšanās Ukrainā ir nākamais posms ASV un NATO proxy-karā pret Krieviju. "Ārzemnieku leģions" ir instruments pie NATO piederošo Eiropas valstu pakāpeniskai ievilkšanai tiešā bruņotā konfliktā ar Krieviju, kurā neizbēgami pienāks beigas Ukrainas valstiskumam un ES labklājībai, konstatēja militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Visa pasaule lauza galvu: kas notiek Ukrainā? Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbild: "Speciālā militārā operācija turpinās atbilstoši grafikam, saskaņā ar plānu. Visi nospraustie uzdevumi tiek sekmīgi risināti." Vienlaikus Krievijas BS ar triecieniem vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas spēkiem, civilajiem iedzīvotājiem nekas nedraud.
Galvenie pretošanās perēkļi ir lokalizēti, nacisti likvidēti vai viņu liktenis ir izlemts. UBS vēl nav sakauti tikai tāpēc, ka ciniski slēpjas aiz civiliedzīvotājiem, izvērš kaujas pozīcijas dzīvojamajās mājās, bērnu dārzos un skolās, pat aizdedzināja ēku netālu no kodolobjekta.
Nesen Krievijas armija nepieļāva briesmīgu provokāciju Zaporožjes AES. Ukrainas demilitarizācijas un denacifikācijas operācija tiks pabeigta. Neviens nespēs to apturēt.
Amerikāņu militārie analītiķi nešaubās par Krievijas speciālās operācijas panākumiem. Tomēr Vašingtonai gribas, lai asinis Ukrainā lītu dāsnāk. Rietumi sākuši sava proxy-kara nākamo posmu – formē, apbruņo un pārsviež jaunas ārvalstu algotņu vienības. Vladimirs Zeļenskis paziņoja, ka par Ukrainu karošot 16 tūkstoši "brīvprātīgo" no ārzemēm. Krievija to jau pārdzīvojusi Ziemeļkaukāzā un Sīrijā. Tikai algotņi nepārdzīvoja.
Vairāku Eiropas valstu (Lielbritānija, Dānija, Latvija, Polija, Horvātija) valdības oficiāli atļāva saviem pilsoņiem piedalīties karadarbībā pret Krieviju Ukrainas teritorijā.
Caur Poliju Ukrainā ieradušies 200 horvātu algotņi. 26 lietuvieši pievienojušies nacionālajam bataljonam "Aidar". Nolēmuši "pastrādāt" 400 zviedri un 50 norvēģi. "Zināms skaits" labējo ekstrēmistu izbraukuši no Vācijas. Nebūt ne visi pa humanitārajiem koridoriem atgriezīsies mājās. Piemēram, Sīrijā Krievijas grupējums likvidēja vairāk nekā 133 tūkstošus kaujinieku, ieskaitot 4500 "brīvprātīgos" no NVS valstīm.
ASV Senāts  - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2022
Viedoklis
Rietumu dullums nāk par labu Krievijai
No otras puses, jo lielāks būs ārzemnieku skaits, jo sliktāka būs koordinācija un vadība cīņas laukā. Krievijas AM atzīmēja, ka Zeļenskis jau zaudējis kontroli pār UBS un diversantu grupām ar ārvalstu algotņiem.

Tehnoloģiskā līdzdalība

ASV prezidents Džo Baidens un NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs katru dienu stāsta, ka Pentagons un alianse nav iesaistīti konfliktā Ukrainā. Viņi neplāno slēgt Ukrainas gaisa telpu (it kā viņiem būtu tāda iespēja). Taču "partneru" militāri tehniskā, loģistikas un ekonomiskā līdzdalība karadarbībā banderiešu režīma pusē ir acīmredzama.
4. martā Baltais nams apstiprināja, ka ASV nodod Ukrainai izlūkošanas datus par Krievijas spēkiem "reālā laika režīmā". Šim nolūkam tiek aktīvi izmantots amerikāņu satelītu grupējums, RLS un lidmašīnas AWACS alianses austrumu flangā.
Alianses izlūkošanas dati palīdz UBS vadībai gūt priekšstatus par to, "kas un kur lido" (tiek norādīti mērķi) un daļēji ietekmē situāciju. Amerikāņi sarūpē Kijevas režīmam arī pārnēsājamos zenītraķešu kompleksus "Stinger", prettanku kompleksiem FGM-148 Javelin un citiem ieročiem "aizsardzībai", kas var tikai palielināt upuru skaitu UBS vienībās un ārvalstu algotņu vienībās.
Amerikāņiem ir izdevīga "Afganistāna" Eiropas centrā. Pentagona loma Ukrainā ir skaidra. Krievijas operācijas fonā ASV militārais budžets 2023. gadam "paaugsies" apmēram līdz 780 miljardiem dolāru. Vašingtona "nostādījusi rindā" sabiedrotos un sāk aktīvāk tirgot savu bruņojumu un sašķidrināto gāzi (neviens nevarēs atkratīties ar 2% no IKP militārajiem izdevumiem). Solīdas dividendes amerikāņiem sola pagaidām neitrālo Zviedrijas un Somijas domājamo iestāšanos NATO.
Ko no konflikta ES iegūs, piemēram, Vācija, izņemot izdevīgā projekta "Ziemeļu straume 2" iesaldēšanu? Vācu izdevums paziņoja, ka 2. martā no Vācijas uz Ukrainu piegādāta PZRK "Stinger" un prettanku granātmetēju "Panzerfaust" partija.
Amerikāņu izprovocētais konflikts Eiropā nopietni kaitē Vācijas ekonomikas attīstībai. Cietīs visas ES valstis, un vairāk nekā citas – tās, kas piedalās karadarbībā ar Krieviju ar savu "brīvprātīgo" starpniecību. Ukrainai lemts bandinieka liktenis, nedēļas laikā to pametis vairāk nekā miljons pilsoņu.

Apokalipses jātnieki

Rietumi iestrēguši "apburtajā eskalācijas lokā". Nekā jauna. Nesen Ukrainas bijušais premjers Nikolajs Azarovs paziņoja, ka 2022. gada vasarā NATO plānoja dislocēt Ukrainas teritorijā divas sauszemes, vienu jūras un vienu gaisa spēku brigādi. Gada beigās "partneri" plānoja ar Ukrainas rokām izprovocēt kodolkonfliktu ar Krieviju, tomēr Maskava 2021. gada decembrī saņēma ziņas par šiem plāniem un spērusi militāri tehniskus soļus.
Speciālās operācijas gaitā Krievijas BS "demilitarizējuši" 2037 UBS objektus: 71 vadības un sakaru punkts, 98 zenītraķešu kompleksi S-300, "Buk M-1" un "Osa", 61 RLS, 66 lidmašīnas uz zemes, 16 – gaisā, 56 bezpilota lidaparāti, 708 tanki un citas bruņumašīnas, 74 raķešu zalves sistēmas, vairāk nekā 260 artilērijas vienības, 505 kara automašīnas.
Krievijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Pasaulē
"Grāva Baidens un NATO". Kā pasaulē reaģēja uz Krievijas rīcību
Ukrainas rietumu rajonos nacisti "medī" iesaukuma vecuma vīriešus, ķersta uz ielām un stacijās, ar konvoju pavada uz kara komisariātiem. Faktiski viņi sūta neapmācītus un demoralizētus cilvēkus bezjēdzīgā nāvē. Kur īsti palikusi "pati spēcīgākā armija Eiropā"?
Bet sākums Rietumiem bija tīri labs: Ukrainas armijas 200 tūkstoši karavīru ar "Javelin" un "Stinger", gandrīz 900 tanki un Jūras spēku kuteru "vilku bars". Visi ienīst "separus", "kolorādus" un Krieviju. visi gatavi teju vai bez maksas nomirt par "batjku-Banderu" un ASV interesēm. Ukrainas teritorijā strādā Pentagona biolaboratorijas, slejas NATO bāzes un amerikāņu kodolieroču glabātavas. Tas ir pagātnē.
Atkāpsimies vēl mazliet vēsturē. XX gadsimta sākumā Ukrainā ātri aizmirsa Dievu, caru un Tēvzemi (visi Krievijas impērijas pilsoņi rakstiski zvērēja uzticību imperatoram). Pēc tam, 40. gados vairāk nekā 200 tūkstoši ukraiņu karoja vērmahta pusē pret Sarkano armiju, bet "deržavņiki" no OUN slepkavoja ebrejus Kijevas apkaimē, dedzināja mierīgos iedzīvotājus Baltkrievijā.
Tādos apstākļos vairs nepārsteidz, ka pēc 70 gadiem padomju varas Ukrainā sākās nacionālistiskās, Krievijai naidīgās ideoloģijas renesanse. Lozungs "Ukraina pāri visam" ir 1933. gada vācu fašistu lozunga "Deutschland uber alles" kopija. Sadedzinātie Odesas iedzīvotāji Arodbiedrību namā 2014. gada maijā arī ir kopija. Atgādināšu: UBS formēja no Padomju armijas virsniekiem, un sarunā kandidātiem noteikti uzdeva jautājumu par gatavību karot ar Krieviju. Tā bija jau 90. gadu sākumā – vairāk nekā divdesmit gadus pirms Krimas pavasara.
Krievijas speciālā operācija Ukrainas patvaļas demilitarizācijai un denacifikācijai ir Rietumu vadītās "neatkarības" 30 gadus ilgā eksperimenta likumsakarīgs rezultāts. Krievijas operācijas gaitā kļūst vēl skaidrāks, cik bīstams Eiropai un visai pasaulei ir tāds "valstiskums".
3. martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja: "Mēs nepieļausim, lai mums draudētu ar Antikrieviju, ko ilgus gadus gatavoja tieši šādam mērķim. Turklāt vēl pēdējā laikā draudēja ar kodolieročiem." Maskava neizbēgami izdara secinājumus, traģiskus Kijevas marionešu režīmam. Ukraina tiks denacificēta tāpat kā Vācija.
Ukrainas BS karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2022
Krievijā
Krievijas Aizsardzības ministrija: Rietumi izvērš plašumā algotņu sūtīšanu uz Ukrainu
Nesen ASV Pārstāvju palātas komitejas sēdē valsts sekretāra vietniece Vendija Šērmane komentēja Krievijas ierosinājumus ASV drošības jautājumos par NATO atgriešanos 1997. gada robežās. Tā esot "smieklīga prasība". Tomēr vēsturiskā pieredze liecina, ka Rietumu "partneru" atbildība parādās tur, kur pazūd nesodāmība.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram: https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0