Pasaulē

Prankers publicēja dialogu par Ukrainu ar Lielbritānijas ārlietu ministru

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Pāriet pie mediju bankasВ Великобритании введен карантин в связи с коронавирусом
В Великобритании введен карантин в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija, 1920, 22.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Voless paziņoja, ka ar viņu esot mēģinājis sazināties kāds, kurš uzdevies par ukraiņu premjerministru.
RĪGA, 22. marts - Sputnik. Aizvadītajā ceturtdienā Krievijas prankeri Vladimirs Kuzņecovs (Vovans) un Aleksejs Stoļarovs (Leksuss) Ukrainas premjerministra Denisa Šmigaļa vārdā piezvanīja Lielbritānijas aizsardzības ministram Benam Volesam. Pirmdien viņi publicēja daļu no dialoga, kur runa ir par kodolieročiem Ukrainā, video var apskatīt Vovana oficiālajā YouTube-kanālā.
Kurš tieši no diviem prankeriem uzdevie par ukraiņu premjerministru, nav skaidrs. Britu ministra sarunbiedrs saka, ka ukraiņu puse vēlētos turpināt kodolprogrammu, lai pasargātos no Krievijas. "Tas nav vienkāršs jautājums, bet mēs par to nopietni domājām," teica prankers.
Американские военнослужащие в костюмах биологической защиты. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Viedoklis
Draudi pie durvīm. ASV izveidojušas desmitiem biolaboratoriju Ukrainā
Britu ministrs atbild, ka "Krievijai tas ļoti nepatiktu." Sarunbiedrs, kurš uzdevies par Ukrainas premjerministru, viņam piekrīt. "Protams, mēs to saprotam, bet tas ir viens no mums svarīgiem jautājumiem. Būtu lieliski, ja jūs varētu mums ar to palīdzēt. Mums tas ir ļoti svarīgi," saka prankers Šmigaļa vārdā.
Voless atbild viņam, ka tik svarīgs jautājums viņam jāapspriež ar savu premjerministru. "Princips ir tāds, ka mēs, kā draugi, atbalstīsim jebkuru Ukrainas izvēli," norādīja Lielbritānijas aizsardzības ministrs.
Iepriekš Voless paziņoja, ka ar viņu esot mēģinājis sazināties kāds, kurš uzdevies par ukraiņu premjerministru. Lielbritānijas mediji ziņoja, ka zvans videokonferences formātā ilga aptuveni 10 minūtes. Vīrietis, kurš centās izskatīties kā Ukrainas premjerministrs, uzdeva jautājumus par ārpolitiku attiecībā uz Ukrainu. Pēc kāda "Sky News" informācijas avota, vīrietis painteresējās: "Vai jūs jau saņēmāt to vielu, ko mēs jums nosūtījām?" Voless atbildēja, ka nesaprot, par ko ir runa. Pēc tam vīrietis nosauca cilvēku vārdus, par kuriem Lielbritānijas aizsardzības ministrs, pēc tiņa teiktā, nekad nav dzirdējis. Volesam tas šķita aizdomīgs, un viņš pārtrauca zvanu.
Ukrainas ekspremjers: valsts varēja izstrādāt kodolieročus - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2022
Video
Ukrainas ekspremjers: valsts varēja izstrādāt kodolieročus
Ziņu lente
0