Latvijā

Kādi zaudējumi gaidāmi Krievijas gaisa telpas ierobežošanas dēļ

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasВид из окна самолета
Вид из окна самолета - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Vienīgais iepriecinājums, ka somi tagad uz Āziju lido pāri Latvijai," noradīja ministrs Tālis Linkaits, komentējot Krievijas gaisa telpas slēgšanu Rietumu valstu aviokompānijām.
RĪGA, 16. marts — Sputnik.Latvijas ieņēmumi no tās gaisa telpas izmantošanas samazināsies par 20-25%, valdība tagad domā, kā atbalstīt VAS "Latvijas gaisa satiksme" (LGS) un dispečerus, paziņoja satiksmes ministrs Tālis Linkaits, vēsta tvnet.lv.
LGS ir valsts uzņēmums, kas nodrošina aeronavigācijas pakalpojumus.
Председатель правления авиакомпании airBaltic Мартин Гаусс - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2022
Latvijā
Kā sankcijas pret Krieviju ietekmēja Latvijas nacionālo lidsabiedrību "airBaltic"
Linkaits norādīja, ka pēc Krievijas gaisa telpas ierobežošanas pārlidojumu skaits virzienā no Eiropas uz Krieviju un Āziju ir samazinājies par apmēram 75–80%.
"Tie, kuri interesējās un skatās "Flyradar", brīnās, kā var būt, ka uz Krieviju lidmašīnas tomēr lido. Taču tās ir citu valstu aviokompānijas – turki, ēģiptieši, serbi, Āzijas valstis, kas turpina šajā virzienā lidot," skaidro Linkats.
Taujāts, vai ir kāda iespēja atsākt pārlidojumus pār Latviju, Linkaits atbildēja, ka nav iespējams piespiest nevienu lidmašīnu lidot tieši pāri Latvijai. "Tās iespējas, kas mums ir, izmantojam. Mēs esam viena no lētākajām gaisa telpām, līdz ar to ekonomiskais faktors strādā, bet ģeogrāfiju mainīt nevaram. Vienīgais iepriecinājums, ka somi tagad uz Āziju lido pāri Latvijai," teica Linkaits.
Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic lidmašīna - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Latvijā
Aviokompānija airBaltic pamet Krievijas tirgu
Pērn "Latvijas gaisa satiksme" strādāja ar 19,223 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 33,7% vairāk nekā 2020. gadā, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās 2,4 reizes – līdz 3,154 miljoniem eiro.
Februārī Rietumvalstis ieviesušas pret Krieviju kārtējās sankcijas Ukrainas dēļ. Daudzas ES valstis paziņojušas par lēmumu slēgt gaisa telpu Krievijas lidmašīnām. Krievija atbildēja simetriski.
Ziņu lente
0