Latvijā

Kā sankcijas pret Krieviju ietekmēja Latvijas nacionālo lidsabiedrību "airBaltic"

© Sputnik / Sergey MelkonovПредседатель правления авиакомпании airBaltic Мартин Гаусс
Председатель правления авиакомпании airBaltic Мартин Гаусс - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas nacionālo lidsabiedrību "airBaltic" tāpat, ka daudzas citas aviokompānijas, ļoti ietekmēja pret Krieviju vērstās sankcijas.
RĪGA, 9. marts - Sputnik. Covid-19 pandēmijas laikā cietusī Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" atkal cieš ievērojumus zaudējumus, tagad jau cita iemesla dēļ.
Atgādinām, ka Februāra beigās Krievijas Federālā gaisa transporta aģentūra informēja, ka valsts gaisa telpa ir slēgta lidojumiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Slovēnijas, ieskaitot tranzīta reisus. Lēmums pieņemts, atbildot uz aizliegumu Krievijas aviokompāniju lidojumiem, ko noteikušas šīs valstis.
Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic lidmašīna - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Latvijā
Aviokompānija airBaltic pamet Krievijas tirgu
5. martā Latvijas aviokompānija "airBaltic" pieņēmusi lēmumu pamest Krievijas tirgu un atcēlusi visus ieplānotos reisus uz Krieviju.
"airBaltic" direktors Martins Gauss paziņoja, ka aviokompānija jau izjūt situācijas sekas – pēdējo dienu laikā rezervāciju skaits samazinājies par 30%, salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām.
Gauss arī norādīja, ka lidojumu apturēšana uz Krieviju un Ukrainu būtiski ietekmēs uzņēmuma darbību, jo kopējie ieņēmumi no Krievijas un Ukrainas šogad bija 9% no uzņēmuma kopējiem ieņēmumiem.
Lidsabiedrības airBaltic lidmašīna Airbus A220-300  - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2022
Latvijā
Izbaudiet vakaru Helsinkos: pasažierus šokē airBaltic aicinājums
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Savukārt rietumvalstis uzsākušas jaunu sankciju spirāles loku, kas tiek plests plašumā kopš 2014. gada. ES valstis informēja, ka nolemts slēgt gaisa telpu Krievijas lidmašīnām. Krievija ierobežojusi savas gaisa telpas izmantošanu no 25. februāra.
Ziņu lente
0