Latvijā

Aviokompānija airBaltic pamet Krievijas tirgu

CC BY-SA 2.0 / Anna Zvereva / Air Baltic, YL-AAX, Airbus A220-300Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic lidmašīna
Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic lidmašīna - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš airBaltic nolēma pārtraukt lidojumus uz Krieviju līdz maija beigām.
RĪGA, 7. marts — Sputnik. Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic pieņēmusi lēmumu pamest Krievijas tirgu un atcēlusi visus ieplānotos reisus uz Krieviju, liecina informācija kompānijas vietnē.
Iepriekš airBaltic apturēja lidojumus uz Krieviju no 26. februāra līdz 26. martam, pēc tam paziņoja, ka lidojumi apturēti līdz maija beigām.
Februāra beigās Krievijas Federālā gaisa transporta aģentūra informēja, ka valsts gaisa telpa ir slēgta lidojumiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Slovēnijas, ieskaitot tranzīta reisus. Lēmums pieņemts, atbildot uz aizliegumu Krievijas aviokompāniju lidojumiem, ko noteikušas šīs valstis.
Akciju sabiedrība airBaltic nodibināta 1995. gadā. Tās galvenais akcionārs ir Latvijas valsts, kam pieder 96,14% akciju. Šobrīd airBaltic ir pazīstamākais Latvijas starptautiskais zīmols un nodrošina vairāk nekā 2,5% no valsts IKP.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан во время совместной с президентом РФ Владимиром Путиным пресс-конференции по итогам встречи - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Pasaulē
"Tas sagraus ekonomiku": Ungārijas premjers pastāstīja par ES bažām
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Savukārt rietumvalstis uzsākušas jaunu sankciju spirāles loku, kas tiek plests plašumā kopš 2014. gada. ES valstis informēja, ka nolemts slēgt gaisa telpu Krievijas lidmašīnām. Krievija ierobežojusi savas gaisa telpas izmantošanu no 25. februāra.
Ziņu lente
0