Pasaulē

Zeļenskis: "Mums kļuva skaidrs, ka NATO nav gatava uzņemt Ukrainu"

© Sputnik / Михаил МаркивНациональный флаг Украины и флаг Организации Североатлантического договора (НАТО)
Национальный флаг Украины и флаг Организации Североатлантического договора (НАТО) - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO nav gatava uzņemt Ukrainu, savukārt Kijeva negrasās "uz ceļiem kaut ko lūgties" Briselei, paudis Ukrainas līderis Vladimirs Zeļenskis.
RĪGA, 9. marts - Sputnik. Intervijā ASV televīzijas kanālam ABC prezidents Vladimirs Zeļenskis izskaidroja Ukrainas valdības nostāju attiecībā pret iestāšanos NATO, raksta RIA Novosti.
Pēc Zeļenska vārdiem viņš sen jau atsala pret jautājumu par Ukrainas iestāšanos aliansē. Viņaprāt, Kijevas valdība apzinājusies, ka Ukrainu neviens tur negaida. Citiem vārdiem, NATO nav gatava uzņemt Ukrainu.
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Pasaulē
Valsts domē ieteica Zeļenskim iemācīties trīs vārdus
"Kas attiecas uz NATO, es atsalu pret šo jautājumu pēc tam, kad esam sapratuši, ka NATO nav gatava uzņemt Ukrainu. Alianse baidās no pretrunām un konfrontācijas ar Krieviju," uzsvēra Zeļenskis.
Viņš arī paziņoja, Kijeva negrasās "uz ceļiem kaut ko lūgties" Briselei.
Iepriekš, atbildot uz jautājumu par gatavību atzīt Krimu par Krievijas teritoriju un Donbasa republiku neatkarību, Zeļenskis paudis, ka Kijevas varas iestādes varētu meklēt kompromisu saistībā ar šīm teritorijām.
Atgādinām, ka Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš skaidroja, ka Krievija "jebkurā brīdī" var pārtraukt Ukrainas demobilizācijas operāciju, ja Kijeva izpildīs tai izvirzītos nosacījumus.
Situācija Kijevā 2022. gada 28. februārī - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Viedoklis
NATO militārā palīdzība Kijevas režīmam – jauni mērķi Krievijas raķešu triecieniem
Krievijas prezidenta preses sekretārs precizēja, ka Kijevai ir jāizdara grozījumi Ukrainas konstitūcijā, kas apliecinātu, ka valsts neiestāsies "nekādā blokā".
Turklāt Ukrainai jāatzīst Krimas reģions par Krievijas teritoriju, kā arī Doņeckas un Luganskas tautas republiku neatkarība.
Ziņu lente
0