Pasaulē

Valsts domē ieteica Zeļenskim iemācīties trīs vārdus

© AFP 2023 / HANDOUTПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes deputāts ieteica Zeļenskim iegaumēt trīs vārdus: "noziedznieks", "tiesa", "cietums".
RĪGA, 4. marts - Sputnik. Valsts domes deputāts no Krimas reģiona Aleksejs Čerņaks, atbildot uz Vladimira Zeļenska draudiem pieprasīt no Krievijas reparācijas un kontribūcijas, ieteica viņam apgūt trīs vārdus: "noziedznieks", "tiesa", "cietums", vēsta RIA Novosti.
Iepriekš Zeļenskis ieteica Krievijas varas iestādēm iemācīties vārdus "reparācijas" un "kontribūcijas". Viņš paudis pārliecību par to, ka Maskava atlīdzinās visu Ukrainai padarīto.
Митинг у здания Верховной Рады в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Viedoklis
Kā palīdzēt ukraiņiem atgūties no Stokholmas sindroma
"Lai labi iegaumē šādus vārdus: "noziedznieks", "tiesa" un "cietums"," paziņoja Čerņaks sarunā ar "RIA Novosti". Viņaprāt, no Ukrainas prezidenta Zeļenskis pārtapis par kara noziedznieku, kurš atbildēs par visu pastrādāto starptautiskajā tribunālā.
21. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētus par LTR un DTR atzīšanu, bet 24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu. Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Kas mainīsies no Krievijas un Baltkrievijas viedokļa, ja Ukrainu uzņems ES? - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Video
Kas mainīsies no Krievijas un Baltkrievijas viedokļa, ja Ukrainu uzņems ES?
28. februārī Baltkrievijā tikās Krievijas un Ukrainas delegācijas. To noslēgumā Krievijas prezidenta palīgs Vladimirs Medinskis paziņoja, ka puses atradušas atsevišķus punktus, kuros var prognozēt kopīgas pozīcijas. Viņš uzsvēra, ka puses vienojušās par nepieciešamību turpināt pārrunas – otrais raunds notiks tuvākajā laikā.
Savukārt Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Mihails Podoļaks konstatēja, ka iespējami risinājumi atsevišķos jautājumos.
3. martā notika otrās Ukrainas un Krievijas sarunas, kuru gaitā pusēm izdevies vienoties par civiliedzīvotāju evakuāciju un humanitārajiem koridoriem.
Ziņu lente
0