Latvijā

Izbaudiet vakaru Helsinkos: pasažierus šokē airBaltic aicinājums

© Sputnik / Sergey MelkonovLidsabiedrības airBaltic lidmašīna Airbus A220-300
Lidsabiedrības airBaltic lidmašīna Airbus A220-300  - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
airBaltic darbinieki izteikuši savu attieksmi pret masku nīdējiem uz klāja, iesakot viņiem pastaigāties pa Helsinkiem, nevis lidot uz Rīgu.
RĪGA, 2. februāris - Sputnik. Sociālajā tīklā TikTok populārs kļuvis video, kuru nofilmējis kāds lidsabiedrības airBaltic pasažieris, kurš ceļoja no Helsinkiem uz Rīgu. Ierakstā dzirdams, kā kāds apkalpes loceklis pirms lidmašīnas pacelšanās uzrunā pasažierus krievu valodā.
"Maskai cieši jānosedz deguns un mute. Pasažieri, kuri uzskata, ka nevar izpildīt šo prasību, lūdzam jūs paņemt savas mantas un atstāt šo lidmašīnu. Un izbaudīt vakaru šajā skaistajā pilsētā Helsinki," saka airBaltic darbinieks.
Latvijas nacionālā aviopārvadātāja airBaltic izpilddirektors Martins Gauss - Sputnik Latvija, 1920, 31.01.2022
Latvijā
"Kas var lidot par 4,99 eiro!" airBaltic šefu aizkaitinājušas konkurentu cenas
Videoieraksta autors atzīmē, ka šis teksts bija dzirdams arī latviešu un angļu valodā. Lietotājs adilmaks parakstīja video: Welcome to Riga ("Laipni lūgti Rīgā").
Nesen ap airBaltic sacēlies kārtējais skandāls. Lidsabiedrības vadītājs Martins Gauss paziņoja, ka aviokompānijas, kas pārdot biļetes par kafijas tases cenu, rīkojas negodīgi pret pasažieriem. Viņš minēja "Wizz Air", kuras reklāmas kampaņā patiešām piedāvāta iespēja lidot par kafijas tases cenu. Gausu šokējis tas, ka tagad, gaidāmās "zaļās" pārejas apstākļos, kam aviokompānijām vajadzētu gatavoties, pārvadātāji pārdod biļetes par grašiem, palielinot nevis savus ienākumus, bet gan tirgus daļu, un pabīdot malā konkurentus, kuru vidū ir arī Latvijas airBaltic.
Sociālo tīklu lietotāji uzreiz reaģēja uz Gausa paziņojumu, pakļaujot viņu asai kritikai. Visvairāk viņi bija sašutuši par to, ka airBaltic, būdama Latvijas nacionālā lidsabiedrība, saņem dotācijas no valsts budžeta, proti no nodokļu maksātāju līdzekļiem. Tomēr pašiem Latvijas iedzīvotājiem nav nekādu priekšrocību no uzņēmuma pastāvēšanas.
Daudzi vērsa uzmanību arī tam, ka kafija airBaltic lidmašīnās maksā vairāk nekā 4,99 eiro.
Ziņu lente
0