Viedoklis

Uz Trešā pasaules kara sliekšņa: vai NATO piesaka karu Krievijai?

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasNATO samits Briselē
NATO samits Briselē - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārējas bruņotas iejaukšanās apstākļos Krievijas AM nevienam nenodrebēs roka pirms trieciena pa NATO militārās vadības centriem, arī ASV teritorijā.
Eiropas Savienība atklāti uzskata sevi par NATO vienību, kas pakļauta Pentagona interesēm. ES un vairākas Austrumeiropas valstis apspriež kara aviācijas, smagā bruņojuma piegādes, "brīvprātīgo" nosūtīšanu nacistiskā Kijevas režīma aizsardzībai. Šie neprātīgie soļi pretī tiešai bruņotai sadursmei ar Krieviju, kodoltermiskā kara sākumam Eiropā un Savienoto Valstu teritorijā. Tomēr neviens nesteidz sadedzināt planētu pēc Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska lūguma, stāsta militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Pirmkārt un galvenokārt: 1. martā Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka Krievijas Bruņoto spēku grupējums turpinās speciālo militāro operāciju Ukrainā līdz nosprausto mērķu sasniegšanai – valsts demilitarizācijai un denacifikācijai.
Rietumu dezinformācijas avoti, ES un NATO ierēdņu izteikumi, ieroču izdalīšana ukraiņu kriminālnoziedzniekiem, pret Krieviju vērstās sankcijas – tas viss neietekmēs operācijas "Z" tempus un mērķus. Turpinās cīņa par neatkarīgās Krievijas drošu nākotni.
Itāļu žurnālists un rakstnieks, Eiropas Parlamenta deputāts Džuljeto Kjeza - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Pasaulē
EP deputāts no Itālijas pirms 7 gadiem prognozēja Rietumu un KF konfliktu Ukrainas dēļ
Ārējas bruņotas iejaukšanās apstākļos Krievijas AM nevienam nenodrebēs roka pirms trieciena pa NATO militārās vadības centriem, arī ASV teritorijā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins 24. februārī savlaicīgi un godīgi brīdināja par to, pie tam kopš 27. februāra Krievijas Stratēģiskie savaldīšanas spēkiem noteikts īpašais kaujas dežūru režīms.
Ziņas par ieroču piegādēm Ukrainai sniedza Eiropas diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels un G7 valstu ārlietu ministri. Tomēr ziņas par 56 iznīcinātāju MiG-29 un 14 trieciennieku Su-25 nodošanu Ukrainai no Bulgārijas, Polijas un Slovākijas Gaisa spēku sastāva izskatās apšaubāmas.
NATO trieciena aviācijas hipotētiskais pielietojums uzbrukumiem Krievijas spēkiem Ukrainā ir alianses tiešas agresijas akts pret Krievijas Federāciju līdz ar visām "partneriem" smagajām sekām. Ne velti ziņas par kara aviācijas piegādēm Kijevas režīmam veicīgi apgāza Bulgārijas premjerministrs Kirils Petkovs un Polijas prezidents Andžejs Duda.
NATO Gaisa spēku izmantošana Ukrainas gaisa telpā ar svešu karogu nozīmētu, ka Pentagons un alianse ir gatavi tiešam bruņotam konfliktam ar Krieviju. Eiropas un Ziemeļamerikas tautām tas garantēs kodoltermisko karu.

"Drang nach Osten" katstrofa

Pēc Ukrainas BS vērā ņemamajiem zaudējumiem Kijevas režīma rīcībā nav pietiekama skaita apmācītu pilotu, kas varētu ekspluatēt 56 iznīcinātājus MiG-29 un 14 triecienniekus Su-25. Tomēr nav dūmu bez uguns, un informācijas noplūde par NATO aviācijas piegādēm Ukrainas karadarbības teātrī ir īpašas uzmanības un kontroles vērta.
Viss ir iespējams, kamēr Rietumi turpina izmantot nacistu apstulbināto tautu un Ukrainas teritoriju cīņā pret Krieviju. MiG-29 un Su-25 pārsviešana karadarbības zonā ir tehnoloģiski īstenojama.
Minētās 70 Padomju Savienībā ražotās lidmašīnas ir viss, kas Austrumeiropā palicis no "Varšavas līguma" Gaisa kara spēkiem. Mantojums ir gana nolietots, tomēr vēl lido.
Reālistiskāks variants būtu amerikāņu lietoto iznīcinātāju F-16 pārvietošana no ASV GKS rezerves, taču ukraiņu pilotu apmācībām vajadzīgs laiks, un tā "partneru" rīcībā nav.
Lai nu būtu, kā būdams, Krievijas GKS operatīvi utilizēs jebkurus NATO iznīcinātājus un triecienniekus, tiem šķērsojot Polijas un Ukrainas robežu. Pretinieka aviācijas ieiešanai valstī caur Baltkrieviju iespējas ir vēl mazākas – republikas stacionārie un mobilie PGA līdzekļi ir pastāvīgi gatavi atvairīt jebkuru triecienu mugurā Krievijas spēkiem. No dienvidu puses Krievijas grupējumu Ukrainā aizsargā Jūras kara flotes raķešu kuģi Melnajā un Vidusjūrā, kā arī aviācija Hmeimimas bāzē Sīrijā.
ASV un Eiropas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Viedoklis
Rietumi atklājuši pret Krieviju otro fronti. Ekonomisko
Rietumu agresīvā reakcija pēc Krievijas lēmuma pielietot militāri tehniskos instrumentus, lai garantētu savu drošību itikai apstiprina Ukrainas delmilitarizācijas un denacifikācijas objektīvo nepieciešamību – tā pārvērsta par bīstamu Pentagona un NATO placdarmu, kurā koncentrēts ducis ASV militāro biolaboratoriju.
Krievijai naidīgajam Kijevas režīmam laiks izmest no prāta prasībasMaskavai, atbrīvoties no ilūzijām par Rietumu militāro palīdzību un ārvalstu algotņu leģionu. Jāpieņem neizbēgamais lēmums – pašlikvidācija. Kapitulācija ļaus vismaz saglabāt dzīvības galvenajiem ukraiņu kara noziedzniekiem.
ASV un NATO ļoti gribas iznīcināt Krieviju – Ukrainas notikumu fonā pirmo reizi ir izvērstialianses reaģēšanas spēku elementi.
ES apsolījusi sākttotālu ekonomisku un finansiālu karu pret Krieviju. Valsts ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova ironiski komentēja "partneru" plānus: "To mēs jau esam sapratuši. Jau pirms Eiropas Savienības dibināšanas. Apmēram pirms 800 gadiem."

Jaunlaiku vēsture

Krievijas demilitarizācijas un denacifikācijas operāciju daudzpolārā pasaule nevērtē tā, kā gribētos Vašingtonai un Briselei.
Pēc Savienoto Valstu un alianses "demokrātijas bīdīšanas" nesenajiem gadījumiem Irākā, Dienvidslāvijā, Afganistānā, Lībijā un Sīrijā, daudzas pasaules valstis saprot: Krievijas karadarbības ir piespiedu, aizsardzības solis. Ne jau Maskava organizēja NATO paplašināšanos uz austrumiem, valsts apvērsumu Kijevā un sāka karu pret krieviem, kas Ukrainā turpinās jau astoņus gadus.
Krievijas operācija glābj smagi slima pacienta dzīvību un atbīda militāros draudus turp, no kurienes tie nākuši. Tāpēc nav vienotības ES un NATO valstīs, aug iekšpolitiskā turbulence.
ES un NATO skarbās divkosības fonā Bulgārija apsolīja nosūtīt Kijevas režīmam tikai dažas kravas automašīnas ar teltīm, segām, apģērbu un apaviem, kā arī uzņemt un integrēt bēgļus no Ukrainas.
Apšaudīta ēka Doņeckā  - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Viedoklis
Genocīds, par kuru smejas Eiropa
Gruzijas valdība cenšas nepieļaut "koordinētus mēģinājumus iesaistīt to konfliktā Ukrainā", un tas ir gudrs lēmums. Ungārija atteikusies piegādāt Kijevai ieročus. Vācija pūlas atkāpties no tiešas eskalācijas ar Krieviju, Bundestāgā aizvien biežāk un skaļāk skan runas par Rietumu politikas izgāšanos attiecībās ar Krieviju.
Krievijai naidīgā histērijā vissmagāk lokās Baltijas valstis, kuru militārais potenciāls ir niecīgs. Piemēram, Latvija atļāvusi saviem pilsoņiem karot pret Krieviju Ukrainā, taču tas ir vienvirziena ceļš.
Konflikts Ukrainā ir ASV politikas rezultāts, kas veido krīzes pasaulē. Pastardienas pulkstenis rāda "100 sekundes līdz pusnaktij", tomēr ASV prezidents Džo Baidens uzskata, ka kodolkarš nedraud. Proti, Rietumi neplāno nopietni konfliktēt ar Krieviju un iznīcināt planētu neveiksmīgā "Ukrainas projekta" dēļ.
Bijušais Pentagona vadītāja padomnieks Duglass Makgregors intervijā amerikāņu televīzijā mierīgi secināja: "Vladimirs Putins necietīs ASV spēkus un raķetes pie savām robežām, tāpat kā mēs necietīsim Krievijas spēkus Kubā. Mēs ignorējām... viņš dara to, par ko brīdināja mūs jau 15 gadus."
Amerikāņu pulkveža vārdi teicami ilustrē "Maxar Technologies" satelīta uzņēmumus, kuros iemūžināta Krievijas bruņutehnika – vairāk nekā 2300 vienības Kijevas priekšpilsētā.
Marks Čendlers, galvenais tirgus stratēģis no "Bannockburn Global Forex" konstatēja: "Mēs necīnīsimies ar lodēm. Mēs viņus nožņaugsim finansiāli." ES cenšas ieviest pret Krieviju tādas sankcijas, kas būs pietiekami stingras un sāpīgas, taču neizprovocēs cīņu zonas paplašināšanos NATO teritorijā. Ekonomiskās sankcijas ir Rietumu mitoloģiskais ierocis, kas ne reizi nav nesis uzvaru.
Paskatīsimies, kurš no kura ir vairāk atkarīgs. Krievija vienīgi ieved kārtību savā pagalmā. Tās militāri tehnoloģiskais potenciāls ir milzīgs. Ekonomika ir stabila. Sociālais atbalsts ir neapšaubāms – KF Bruņoto spēku operāciju atzinīgi vērtē 68% Krievijas pilsētu. Arī Baltkrievija ir gatava izpildīt sabiedrotā saistības.
Uzvaras parāde Sarkanajā Laukumā - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Krievijā
Krievijas savaldīšanas spēkiem dota pavēle strādāt īpašajā kaujas dežūras režīmā
Saskaņā ar Krievijas AM jaunākajiem datiem, Doņeckas vienības nonākušas pie apgabala robežas un tikušās ar Krievijas spēkiem, kuri pārņēmuši savā ziņā rajonus gan piekrasti – UBS spēku izeja pie Azovas jūras ir pilnībā bloķēta.
Krievijas BS ir iznīcinājuši 1325 militārās infrastruktūras objektus, ieskaitot 395 tankus un citas bruņumašīnas, 59 raķešu zalves sistēmas, 179 artilērijas iekārtas un mīnmetējus. Ar lielā darbības rādiusa gaisa un jūras bāzes raķešu ieročiem likvidēti vēl divi aerodromi un trīs PGA posteņi.
Krievijas Bruņotie spēki rīkojas akurāti, precīzi, turklāt izvairās no kaitējuma civiliedzīvotājiem. Triecieni nepieļauj civilās infrastruktūras un dzīvojamo māju bojājumus. Miernešu operācijas mērķi tiek izpildīti secīgi un dinamiski.
Dienvidaustrumos ielenktajām UBS vienībām (līdz 50 tūkstoši karavīru) ir jānoliek ieroči, citādi tās tiks likvidētas. Kijevas režīma gatavība nodrošināt demilitarizāciju un denacifikāciju, proti, pilnīga un bezierunu kapitulācija var tuvināt Krievijas BS operācijas noslēgumu. Ukraina iegūs neitrālu statusu, un tā būs vēsturiska mācība daudziem Maskavas sabiedrotajiem un pretiniekiem.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0