Krievijā

Krievijas savaldīšanas spēkiem dota pavēle strādāt īpašajā kaujas dežūras režīmā

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasUzvaras parāde Sarkanajā Laukumā
Uzvaras parāde Sarkanajā Laukumā - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs un Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšniekam dots rīkojums ieviest īpašo dežūras režīmu savaldīšanas spēkos.
RĪGA, 28. februāris – Sputnik. Krievijas nacionālie savaldīšanas spēki pārgājuši īpašajā kaujas dežūras režīmā. Atbilstošo pavēli devis Krievijas Bruņoto spēku virspavēlnieks Vladimirs Putins.
"NATO vadošo valstu augstākās amatpersonas pieļauj arī mūsu valstij veltītus agresīvus izteikumus, tāpēc pavēlu aizsardzības ministram un Ģenerālštāba priekšniekam ieviest Krievijas armijas savaldīšanas spēkos īpašo kaujas dežūras režīmu," paziņoja Krievijas valsts vadītājs, tiekoties ar aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu.
Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības  - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2022
Politika
Rietumi piespieduši Krieviju un Baltkrieviju pacelt "Sabiedroto apņēmību" jaunā līmenī
Saskaņā ar RIA Novosti datiem, ar "savaldīšanas spēkiem" Krievijas prezidents domāja Stratēģiskās savaldīšanas spēkus (SSS), kuru uzdevums ir pretestība agresoram un zaudējumu nodarīšana, tostarp arī karā ar kodolieroču pielietojumu.
SSS ietver Stratēģiskos uzbrukuma spēkus (SUS) un Stratēģiskos aizsardzības spēkus (SAS). Krievijas aizsardzības ministrijas izziņu literatūra vēsta, ka SUS pamatus veido stratēģiskie kodolspēki.
SAS pamatus veido Gaisa kosmiskās aizsardzības spēki un līdzekļi, kas ietver raķešu uzbrukuma brīdinājuma sistēmu, kosmiskās telpas kontroles sistēmu, pretraķešu, pretgaisa un kosmiskās aizsardzības sistēmas.
Групповой пуск крылатых ракет Калибр подлодкой Ростов-на-Дону по объектам террористов в Сирии - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2022
Krievijā
Krievijā aizritēja stratēģiskās savaldīšanas spēku mācības
Krievijas stratēģiskās savaldīšanas spēku mācības noritēja nesen – 19. februārī. Treniņu ietvaros tika palaistas ballistiskās, spārnotās un hiperskaņas raķetes.
Mācību gaitā pārbaudīta militārās pārvaldes struktūras, kaujas vienību, kara kuģu un stratēģisko raķešnesēju ekipāžu gatavība pildīt nospraustos uzdevumus, kā arī stratēģisko konvencionālo un kodolspēku bruņojums.
Ziņu lente
0