Viedoklis

Rietumi atklājuši pret Krieviju otro fronti. Ekonomisko

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasASV un Eiropas karogs
ASV un Eiropas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī raksta tapšanas brīdī Krievijas bruņotie spēki iegāja Harkovā. Bloķēta Hersona, bloķēta Berdjanska, atbrīvota Melitopole. Krievijas specvienības paveikušas fantastisku operāciju, un tagad kontrolē Gostomeļas lidostu, nodrošinot Kijevas bloķēšanu.
"Це Європа" acīmredzot nu jau ir garām. Zeļenska bruņukrūšturi nodos muzejā, tā īpašnieks jau kaut kur pazudis un kaut to pīkst par sarunām. Bijusī Ukraina, iespējams, patirināsies (vista var diezgan ilgi var skraidīt pa pagalmu ar nogrieztu galvu), bet kopumā tās vēsturiskais liktenis ir nolemts.
Pēkšņi Rietumu partneri atguvās no šoka. Izrādījās, arī viņiem arī steigšus sagribējies pakarot ar Krieviju. Nē, viņi neuzdrošinās sūtīt savus karavīrus uz Ukrainu. Šķiet, ka viņi līdz galam aptvēruši Vladimira Putina brīdinājumu: "Katram, kas mēģinās mūs aizkavēt, vai, jo vairāk, radīt draudus mūsu valstij, mūsu tautai, ir jāzina, ka Krievijas atbilde sekos bez kavēšanas un novedīs jūs pie tādām sekām, ar kādām jūs savā vēsturē vēl neesat sastapušies."
Taču uz "valsti 404." devušās jaunas bruņojuma partijas. Džo Baidens nupat atbalstīja ieroču partiju nosūtīšanu 350 miljonu dolāru vērtībā. Nīderlande nosūta Kijevai 50 prettanku granātmetējus "Panzerfaust 3" un 400 reaktīvos šāviņus.
Vai vārds "Panzerfaust" jums šķiet pazīstams? Pareizi, tas ir vācu granātmetējs — tā paša granātmetēja "mazdēls", ko aktīvi izmantoja fašisti Austrumu frontē Lielā Tēvijas kara laikā.
Vācijas valdība atbalstījusi vācu bruņojuma piegādi Ukrainai. Dažas stundas vēlāk nolēma piedalīties pati — pretēji savai politikai nesūtīt bruņojumu konflikta zonās. Tūkstoš prettanku ieroču vienību un 500 "stingeri" dosies uz Ukrainu. Krieviju tas, protams, nepārsteidza, ka Vācijas vadība pasvārstījusies un atveidojusi trešā Reiha vadības rīcību.
Pie tam Rietumvalstis ANO Drošības padomē ar pārsteidzošu liekulību aicina Krieviju "pārtraukt agresiju" un atvilkt karaspēku. Kādēļ? Lai maksimāli pagarinātu asinsizliešanu reģionā.
Taču visvairāk Rietumu "partneriem" rūp savtīgas intereses. Pavērās taču tāda iespēja laupīt! Uzreiz uzstādīja Krievijai veselu lērumu sankciju. Kāda ir šo sankciju būtība? Negodīga konkurence, izmantojot visus resursus, lai aplaupītu Krievijas tautu.
Tukšs naudas maks - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Latvijā
Cik maksā solidaritāte? Sankciju sekas Latvijas ekonomikai
Trīsdesmit gadus Krievija centusies godīgi spēlēt saskaņā ar starptautiskās sabiedrības noteikumiem. Krievija nesa upurus, strādāja, pūlējās iekļauties. PTO, SVF, Pasaules Banka — viss. Kāpēc? Lai nodrošinātu sev spēli pēc noteikumiem. Jo godīgā konkurencē mēs varētu kļūt par vienu no vadošajām pasaules dižvalstīm. Tā arī beidzot notika. Ja vēlaties, salīdziniet IKP pēc pirktspējas paritātes vai nu vienkārši brauciet uz ārzemēm. Pat jebkuram neprofesionālim ekonomikas jomā no pirmā acu uzmetiena kļūst skaidrs, ka Krievija šodien ir viena no veiksmīgākajām pasaules valstīm.
Tieši to mums nevar piedot. Kā tad tā? Zelta miljards samazinājies līdz niekam, bet krievi tik dzīvokļus un automašīnas pērk? Nē, tā neies. Un tad visi godīgas konkurences likumi, kam mēs tik ļoti ticējām, aiziet pa burbuli.
Krievijas militārā operācija Ukrainā kļuvusi tikai par ieganstu. Tik un tā uzliktu "ellīgas sankcijas". Esam tās nopelnījuši ar savu godīgo darbu. Taču tagad tās nav tikai sankcijas. Rietumi atklāti pieteikuši Krievijai ekonomisko karu.
Atsevišķi iepriecina restrikcijas pret valsts vadību. Iesaldēt neeksistējošos Putina, Lavrova un Šoigu kontus? Goda vārds, tas jau ir smieklīgi. Skaidrs taču, ka šos cilvēkus interesē nopietnāki jautājumi nekā iepirkšanās Elizejas laukos. Arī bez ballītēm Sentropēzā viņi kaut kā izdzīvos. Citādi visa Krievijas valsts politika būtu pilnīgi citāda.
Rietumu valstu vadītāji, mēģinājumos bloķēt neesošos Krievijas līderu kontus, atklājuši tikai savu muļķību un sīkumainību. Viņi droši vien domā, ka visa mērs ir skaidrās naudas summa personīgajā kontā. Par to jau viņus tur posteņos. Citādi tur nemaz nav vajadzīgi.
Protams, viņi neapstāsies. Krievijas bankas jau sāk atslēgt no SWIFT. Nē, tas nav nāvīgi. Valdība jau iepriekš tam ir sagatavojusies, tāpēc patlaban viss darbojas, un valsts iekšienē mēs joprojām varēsim mierīgi apmaksāt ar kartēm kapučīno kafejnīcā, metro vai teātra biļetes. Tomēr ārzemēs daudzu Krievijas banku kartes nestrādās. Tas ir sāpīgs trieciens cilvēkiem. Mūsu cilvēkiem. Viņu godīgajiem ienākumiem. Tā ir finansiāla apšaude bez tēmēšanas.
Vienlaikus ASV un Eiropas Savienība nosaka sankcijas Krievijas Centrālās bankas valūtas rezervēm. Te arī slēpjas viltība. Skaidrs, ka mūsu Centrālā banka sen jau strādā mūsu valsts, nevis amerikāņu pārvaldīto starptautisko institūciju interesēs.
Президент РФ Владимир Путин подписал указы о признании ЛНР и ДНР, 21 февраля 2022 - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Politika
Eiropas Savienība un ASV ieviesa sankcijas pret Putinu, Mišustinu un Lavrovu
Šodien nav zināms, kādos tieši aktīvos CB tur dolārus. Tāpēc nav skaidrs, kādi no tiem tiks bloķēti. Taču jebkurā gadījumā runa ir par miljardiem dolāru. Jā, šīs "bloķēšanas" mērķis ir apgrūtināt Centrālās bankas valūtas intervences mūsu tirgū, lai tā nevarētu atbalstīt krītošo rubli.
Taču kas ir "sankcijas", "iesaldēšana" un "bloķēšana" tulkojumā normālā valodā? Patiesībā tās ir "zādzības". Aplaupīšana. Atņemšana. Pirms dažiem gadiem līdzīgi tika aplaupīta Venecuēla. Atcerieties, toreiz valdība lūdza Londonu atdot viņiem zelta krājumus. "Nekā nebija, iztiksiet," Londona atbildēja. Pavisam nesen ASV "iesaldēja", jeb – sauksim lietas īstajos vārdos – nozaga visus Afganistānas CB finansiālos aktīvus.
Kur ir "Kadafi miljardi"? Ha! Turpat, kur visi pārējie. Amerikāņi nozaguši. Tagad viņi cenšas apzagt Krievijas Centrālo banku. Bonija un Klaids? – kā tad, gaidi ar maisu!
Jā, tas ir trieciens mums visiem, valstij, tautai. Vienalga, vai mēs atbalstām speciālo operāciju Ukrainā vai izkaram Ukrainas karodziņus sociālajos tīklos. Tas ir tiešs uzbrukums Krievijai.
Patlaban dažādās pasaules valstīs huligāni uzbrūk mūsu vēstniecībām. Apgāna pieminekļus padomju karavīriem. Sociālajos tīklos plosās naids pret krieviem. Ar apbrīnojamu liekulību britu parlamentārieši ar premjeru Džonsonu priekšgalā apgalvo, ka viņiem nekas nav iebilstams pret krievu tautu. Un tūlīt aicina vienkārši izsūtīt visus krievus no valsts. Par ko? Par to, ka viņi ir krievi.
Eiropas valstis steigšus piedāvā interesantas iniciatīvas Krievijas pilsoņu aktīvu un uzkrājumu izņemšanai. "Laupi, šmigo, atpūties!" – visa programma. Vai tad ne tikpat aizrautīgi mūs aplaupīja eiropiešu fašisti Padomju Savienības okupētajās teritorijās? Vai ir gadījies redzēt pa tīro apzagtās pilis Ļeņingradas apgabalā?
Eiropas Padomes priekšsēdētājs Šarls Mišels - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2022
Pasaulē
EP priekšsēdētājs: pret Krieviju vērstās sankcijas nesīs nopietnas sekas ES
Šķiet, pienācis laiks beigt slēpties aiz skaistiem terminiem. Tas, ko mēs pieklājīgi saucam par rusofobiju, patiesībā ir neonacisms. Jauns fašisma izdevums, papildināts un labots. Tikai par zemcilvēkiem šajā gadījumā pasludināti visi slāvu tautību iedzīvotāji Eirāzijā. Viņi atkal ir ieradušies.
Tikai Krievijai šodien ir visas iespējas izturēt šo uzbrukumu un atbildēt, kā pienākas. Tā labad mēs gaidījām astoņus gadus. Uzvaras dēļ.
Ziņu lente
0