Pasaulē

Eksperts paskaidroja, kāpēc ASV neatslēdz Krieviju no SWIFT

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Centrālā Banka
Krievijas Centrālā Banka - Sputnik Latvija, 1920, 27.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politologs norādīja, ka ASV neatslēdz Krieviju no SWIFT Maskavas iespējamās atbildes dēļ.
RĪGA, 27. februāris – Sputnik. ASV nav izšķīrušās par ārkārtīgi stingrām sankcijām pret Krieviju, ieskaitot atslēgšanu no SWIFT, jo saprot, ka Maskavai ir iespēja sniegt reālu atbildi, kas nopietni ietekmēs ASV, uzskata Maskavas valsts universitātes Starptautiskās drošības katedras docents Aleksejs Feņenko, vēsta RIA Novosti.
Iepriekš ASV prezidents Džo Baidens paziņoja, ka ASV jaunās sankcijas skars Krievijas lielāko valsts kompāniju parādsaistības. Viņš norādīja, ka sankcijas, ko ASV vērš pret Krieviju, mēroga ziņā ir salīdzināmas ar atslēgšanu no SWIFT. Tāpat ASV prezidents atklāja, ka jaunās sankcijas pret Krieviju skars tās kosmisko programmu.
Ņujorkas fondu birža - Sputnik Latvija, 1920, 23.01.2022
Viedoklis
Laba daudz nevajag: Kāpēc Krievija pārdod ASV valsts parādu
"Ziniet, es domāju, šīs runas acumirklī apklusīs, ja Krievija izsludinās reālus stingrus atbildes pasākumus, ja tiks atslēgta no SWIFT," Feneņko pastāstīja, jautāts, vai iespējams ASV sankcijas uzskatīt par salīdzināmām ar atslēgšanu no SWIFT.
Eksperta ieskatā, piemēram, Rietumi pārstās runāt par Krievijas atslēgšanu no SWIFT, ja Maskava piedraudēs Vašingtonai slēgt tranzītu amerikāņu aviokompānijām caur KF gaisa telpu.
"Piedevām amerikāņu kompānijas vienkārši nevarēs veikt nekādus tranzīta lidojumus pāri Eirāzijai, jo šodien viņiem gandrīz nav gaisa koridora pāri Irānai, un vienkārši nespēs konkurēt ar Austrumāzijas kompānijām," atgādināja Feņenko.
ASV kongresa ēka - Sputnik Latvija, 1920, 17.01.2022
Viedoklis
No genocīda līdz "ellīgām sankcijām": Rietumi nemainās
"Otrs variants, ja Krievija, piemēram, piedraudēs izstāties no Līguma par kodolizmēģinājumu vispārēju aizliegšanu. Tiesa, tas gan nav stājies spēkā, taču tam ir starptautiskā monitoringa sistēma, kurā amerikāņi ieguldījuši miljardiem dolāru. Ja Krievija izstāsies no šīs sistēmas, būs traucēts Zemes vispārējais aptvērums. Proti, visi amerikāņu tēriņi būs velti," paskaidroja aģentūras sarunbiedrs.
Eksperts minēja vēl vienu Maskavas stingras atbildes variantu – lēmums denonsēt ar ASV noslēgto līgumu par sadarbību kosmosa telpā, un tas var būt nopietns trieciens ASV, neskatoties uz visiem Ilona Maska un amerikāņu kosmiskās programmas panākumiem.
"Fakts, ka pagaidām puses nesper stingrus soļus, liecina, ka mums tomēr šobrīd saglabājas kaut kāds dialogs," uzsvēra Feņenko.
Здание Белого дома в Вашингтоне - резиденция президента США - Sputnik Latvija, 1920, 11.01.2022
Pasaulē
CNN: ASV izbijās no antikrievijas sankciju "bumeranga efekta"
Ziņu lente
0