Pasaulē

CNN: ASV izbijās no antikrievijas sankciju "bumeranga efekta"

© Sputnik / Денис ВорошиловЗдание Белого дома в Вашингтоне - резиденция президента США
Здание Белого дома в Вашингтоне - резиденция президента США - Sputnik Latvija, 1920, 11.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek ziņots, ka Vašingtona pagaidām nav lēmusi kādas vēl sankcijas varētu piemērot Krievijas Federācijai.
RĪGA, 11. janvāris - Sputnik. Amerikas administrācija baidās, ka stingras sankcijas pret Krieviju varētu radīt smagas sekas ASV ekonomikai un to sabiedrotajiem, ziņo CNN, atsaucoties uz Valsts departamenta un ASV Finanšu ministrijas speciālistiem.
Televīzijas kanāla rīcībā esošā informācija liecina par to, ka prezidenta Džo Baidena administrācija joprojām nav izlēmusi, kādas sankcijas Vašingtona būtu gatava ieviest pret Maskavu situācijas ap Ukrainu "saasināšanās" gadījumā.
Krievijas delegāciju vadīja ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs un aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins. ASV delegāciju vada valsts sekretāra vietniece Vendija Šērmane. - Sputnik Latvija, 1920, 10.01.2022
Politika
Krievijas un ASV pārrunas Ženēvā noslēgušās
CNN avoti amerikāņu ierēdņu aprindās ziņo, ka šādi pasākumi varētu skart Krievijas banku un enerģētikas nozari. Tāpat tiek izskatīta iespēja ierobežot Krievijai pieeju parādu saistību tirdzniecībai, izslēgt no starptautiskās starpbanku informācijas un transakciju apmaiņas sistēmas SWIFT un pastiprināt eksporta kontroles pasākumus.
Daži Baidena administrācijas pārstāvji pauž bažas, ka šādi pasākumi pret Maskavu varētu radīt ekonomiskus zaudējumus pašām ASV un to sabiedrotajiem, par ko, profila iestādes jau veikušas "vismaz divas analīzes".
Materiālā uzsvērts, ka šādu pētījumu rezultāti "liecina, ka visstingrākās pret Krieviju vērstās sankcijas" varētu arī "kaitēt visas pasaules ekonomikai, sekmējot gāzes cenu lēcienu un izjaucot Eiropas tirdzniecības un investīciju [saites] attiecības ar Krieviju". Turklāt "pret Krieviju vērsto sankciju "negatīvās sekas" varētu "iezāģēt ASV", uzskata Baltajā namā.
Пресс-брифинг спецпредставителя США на Украине Курта Волкера - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Pasaulē
ASV izdomājuši iespēju šantažēt Krieviju
Piektdien ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens atkal paziņoja par Vašingtonas gatavību veikt konkrētus soļus situācijas ap Ukrainu fonā. Tostarp tika paziņots, ka tie varētu iekļaut sankcijas pret Krievijas Federāciju, NATO pozīciju stiprināšanu un militāro palīdzību Kijevai.
Trešdien, 12. janvārī, gaidāma Krievijas un NATO padomes sēde Briselē, bet ceturtdien, 13. janvārī – EDSO Pastāvīgās padomes sēde Vīnē.
2021. gada nogalē Krievija publicēja līgumu projektus ar ASV un NATO par drošības garantijām. Maskava cita starpā pieprasīja no Rietumu partneriem juridiski nostiprinātu apņemšanos atteikties no NATO tālākas paplašināšanās uz austrumiem, no Ukrainas uzņemšanas aliansē un militāro bāzu radīšanas pēcpadomju valstīs.
Ziņu lente
0