Politika

Eiropas Savienība un ASV ieviesa sankcijas pret Putinu, Mišustinu un Lavrovu

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин подписал указы о признании ЛНР и ДНР, 21 февраля 2022
Президент РФ Владимир Путин подписал указы о признании ЛНР и ДНР, 21 февраля 2022 - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Eiropas diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels apgalvoja, ka pret viņiem tiks ieviestas tādas pašas sankcijas kā pret citām fiziskām personām: tās tostarp skar finanšu aktīvu iesaldēšanu.
RĪGA, 26. februāris — Sputnik. ASV un Eiropas Savienība ieviesa sankcijas pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Ārlietu ministrijas vadītāju Sergeju Lavrovu, ziņo RIA Novosti.
ES oficiālajā žurnālā publicētājā dokumentā, teikts, ka Putins "devis rīkojumu veikt militāro operāciju Ukrainā un Krievijas bruņotie spēki sākuši uzbrukumu Ukrainai". Lavrovs, kā Krievijas Drošības padomes loceklis, atbalstīja Krievijas tūlītēju DTR un LTR atzīšanu.
Eiropas Padomes priekšsēdētājs Šarls Mišels - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2022
Pasaulē
EP priekšsēdētājs: pret Krieviju vērstās sankcijas nesīs nopietnas sekas ES
Tāpat Eiropas Savienības sarakstā iekļauti premjerministrs Mihails Mišustins, IeM vadītājs Vladimirs Kolokoļcevs, Drošības padomes īpašais pārstāvis dabas aizsardzības, ekoloģijas un transporta jautājumos Sergejs Ivanovs un Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs.
Iepriekš Eiropas diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels apgalvoja, ka pret viņiem tiks ieviestas tādas pašas sankcijas kā pret citām fiziskām personām: tās tostarp skar finanšu aktīvu iesaldēšanu. Turklāt eirokomisārs atzina, ka viņam nav informācijas, tieši par kādiem aktīviem varētu būt runa.
Amerikāņu sankcijas pret Putinu un Lavrovu iekļauj finanšu aktīvu bloķēšanu ASV jurisdikcijā un aizliegumu veikt darījumus ar amerikāņu fiziskajām un juridiskajām personām.
Krievijas ekonomists Mihails Hazins - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2022
Video
Ekonomists: ASV jaunās sankcijas pret Krieviju paātrinās dolāra krahu
Iepriekš sankcijas pret Putinu un Lavrovu ieviesušās Lielbritānija un Kanāda.
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova iepriekš nosauca sankcijas pret prezidentu un ārlietu ministru par Rietumu absolūtās nevarības piemēru un demonstrāciju.
21. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins vērsās pie Krievijas pilsoņiem, paziņojot, ka uzskata par nepieciešamu nekavējoties atzīt LTR un DTR suverenitāti, jo tie, kas nostājušies uz asinsizliešanas, vardarbības un nelikumības ceļa, neatzīst un neatzīs nekādu citu konflikta risinājumu Donbasā, kā vien militāras metodes. Tūlīt pēc prezidenta uzrunas Kremlī tika parakstīti dekrēti par LTR un DTR atzīšanu, kā arī draudzības un sadarbības līgumi starp Doņeckas republikām un Krievijas Federāciju.
Ņujorkas fondu birža - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2022
Pasaulē
The New York Times brīdina: ASV sankcijas pret Krieviju vēdīs pie fondu tirgus kraha
24. februāra uzrunā iedzīvotājiem prezidents paziņoja, ka pieņēmis lēmumu par speciālu militāro operāciju Donbasā. Viņš uzsvēra, ka Krievija nevar justies drošībā un attīstīties pastāvīgu draudu dēļ no Ukrainas puses.
Vēlāk Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijā paziņoja, ka Krievijas BS neveic triecienus pa Ukrainas pilsētām un civilpersonas nekas neapdraud. Ar augstās precizitātes triecieniem tiek neitralizēti PGA objekti, kara aerodromi, Ukrainas BS aviācija.
Pēc tam Rietumvalstis ieviesa pret Krieviju jaunas sankcijas, kas skar galvenokārt banku nozari, lielos uzņēmējus un valsts ierēdņus.
Ziņu lente
0