Pasaulē

The New York Times brīdina: ASV sankcijas pret Krieviju vēdīs pie fondu tirgus kraha

© REUTERS / BRENDAN MCDERMIDŅujorkas fondu birža
Ņujorkas fondu birža - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu izdevums The New York Times uzskata, ka ASV sankcijas pret Krieviju nozīmēs fondu tirgus krahu un radīs paniku pasaulē.
RĪGA, 4 februāris — Sputnik. ASV iespējamās sankcijas pret Krieviju var izraisīt "finansiālu paniku" un nodarīt sāpīgu kaitējumu pasaules ekonomikai, stāsta amerikāņu izdevums The New York Times, vēsta RIA Novosti.
Raksta autori uzskata, ka ierobežojošie pasākumi pret Maskavu var satricināt attīstīto valstu ekonomiku, it īpaši Eiropā, un apdraudēt pasaules finansiālās sistēmas stabilitāti.
Maskavas Kremlis un Ārlietu ministrijas ēka - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Pasaulē
ASV brīdināja: sankcijas pret Krieviju novedīs pie katastrofas
"Ārkārtīgi skarbas sankcijas, ko ASV amatpersonas draud ieviest pret Krieviju, var izraisīt augstu inflāciju, novest pie fondu tirgus kraha un citām finansiālās panikas formām. Tās kaitē pašiem amerikāņiem – no miljardieriem līdz valsts ierēdņiem un vidējās klases ģimenēm," teikts publikācijā.
Analītiķi pieļāva arī to, ka Krievija var spert pretsoļus, piemēram, "ierobežot gāzes piegādes uz Eiropu".
Amerikāņu avīzes analītiķi negatīvi novērtēja Vašingtonas retoriku, jo iepriekš neviens nav mēģinājis ieviest plašas sankcijas pret tik lielām ekonomikām, kā Krievija.
Tauera tilts - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Viedoklis
Cik tālu Rietumi gatavi aiziet savā cīņā ar Krieviju
Rietumvalstis draud Krievijai ar "bezprecedenta sankcijām", Ukrainas konflikta eskalācijas gadījumā. Iepriekš aģentūra Reuters, atsaucoties uz citiem oficiāliem avotiem Baltajā namā, restrikcijas var skart finanšu iestādes, aviāciju, kuģniecību, robotehniku, mākslīgo intelektu, kvantu mehāniku un aizsardzības rūpniecību.
Krievija jau vairākkārt norādījusi, ka Rietumu un Ukrainas apsūdzības par valsts "agresīvām darbībām" ir nepamatotas – tā nevienu neapdraud un nekādus uzbrukumus neplāno, taču izteikumus par "Krievijas agresiju" NATO izmanto kā ieganstu militārās tehnikas dislokācijai pie Krievijas robežām. Krievijas ĀM iepriekš atzīmēja, ka Rietumu paziņojumi par "Krievijas agresiju" un palīdzību Kijevai no tās aizsargāties, - tas ir gan smieklīgi, gan bīstami.
Ziņu lente
0