Video

Ekonomists: ASV jaunās sankcijas pret Krieviju paātrinās dolāra krahu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādas varētu būt ASV jaunās "ellīgās" sankcijas pret Krieviju, kā jaunā sankciju pakete var sagraut pasaules dolāra sistēmu un kādas bus sekas ASV un visas parējās pasaules ekonomikai, sprieda Krievijas ekonomists Mihails Hazins.
Laiki, kad bija iespējams kaut ko panākt ar sankcijām, ir pagājuši, mūsdienās šo sankciju cena Rietumiem būs augstāka nekā Krievijai, atzīmēja ekonomists sarunā YouTube kanālā "Sputnik krievu valodā".
"Tagad mūs tas vispār nesatrauc. Mums jāuztraucas par iekšējo ekonomiku... Pie tam jau ir piemērs – pret Irānu ieviesa visas iespējamās sankcijas, bet Irāna pastāv. Tās ekonomika ir daudz mazāka nekā Krievijas. Pie tam jāsaprot, ka Krievijas ekonomika tagad nozīmē Ķīnas tirgu, Indijas un tās pašas Irānas tirgus. Kas tāpēc notiks? Jā, patiešām, viņi var sagādāt kaut kādas neērtības, bloķēt mobilo telefonu darbu, jo Apple un Android ir amerikāņu kompānijas, taču pēc nedēļas vai mēneša parādīsies gudrinieki, kas to visu atvērs un "pāršūs". Un ar ko tas viss beigsies?" teica Hazins.
Ar savām sankcijām amerikāņi var panākt tikai vienu – paātrināt pasaules dolāra sistēmas krahu atzīmēja ekonomists.
"Taču pie tam nevajag biedēt cilvēkus, kuri nodarbojas ar reālām pārrunām, un saprot, ka ASV sabruks zem pasaules dolāru sistēmas slodzes, tāpēc to vajag nomest, un tos cilvēkus, kas veltījuši šai sistēmai visu mūžu. Visa Eiropas Savienība līdz neprātam baidās tikai no viena – ka ASV aizies. Iedomājieties, ka NATO sāk bļaut: vajag pierādīt Krievijai, ka tai nav taisnība, bet ASV: jā, jā, jā, mēs izstāsimies no NATO, bet jūs rādiet," sprieda Hazins.
ASV var sarīkot Krievijai sīku provokāciju, tomēr karot, pat ekonomikas frontē viņi nespēj jau sen, ir pārliecināts Hazins.
Ziņu lente
0