Pasaulē

"Angliete atkodusi": Zaharova atbildēja uz Trasas "šausmeni" Baltijas valstīm

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova ironiski komentēja Lielbritānijas ārlietu ministres izteikumus par Kremļa "iebrukuma" risku Baltijas valstīm.
RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Lielbritānijas ārlietu ministres Lizas Trasas spriedelējumi par "Krievijas draudiem" Baltijas valstīm devuši pamatu Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālās pārstāves Marijas Zaharovas ironiskam komentāram, stāsta Sputnik Meedia.
"Liza Trasa nav tik vientiesīga, kā izskatās. Angliete atkodusi mūsu viltīgos plānus Kaļiņingradas apgabala ieņemšanai," diplomāte konstatēja savā kanālā Telegram.
Iepriekš Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa intervijā britu izdevumam The Mail on Sunday paziņoja, ka vajagot novērst "Putina uzbrukumu" Ukrainai. pēc viņas domām, ar "uzbrukumu" var saskarties arī citas valstis, ja tas netiks izdarīts.
"Baltijas valstis ir riska zonā, tieši tāpat kā Rietumu Balkānu valstis," paziņoja Trasa.
Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2022
Politika
Lielbritānijas vēstniece atgādināja ministrei: Voroņeža un Rostova ir Krievijas daļa
Krievijas politologs, Baltijas pētījumu mediju centra vadītājs Aleksandrs Nosovičs uzskata, ka tādi Lielbritānijas ĀM vadītājas publiski izteikumi dāvā ieganstu "apgādāties ar popkornu".
"Tagad sāksies britu starptautiskās žurnālistikas un ārpolitikas galvenais izaicinājums: runājot par Krievijas okupāciju Baltijā, pamanīties parādīt Baltiju kartē un nesaputrot Latviju ar Lietuvu," eksperts atzīmēja Telegram.
10. februārī, tiekoties ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, Liza Trasa apgalvoja: Londona neatzīst, ka Voroņežas un Rostovas apgabali būtu Krievijas teritorija.
"Lielbritānija nekad neatzīs Krievijas suverenitāti pār šiem reģioniem," viņa draudīgi apliecināja.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs tikās ar Lielbritānijas ĀM vadītāju Lizu Trasu  - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2022
Krievijā
"Aklā saruna ar kurlo": Krievijas un Lielbritānijas ārlietu ministru tikšanās nesekmējas
Vēlāk Trasa skaidroja, ka sarunas gaitā viņai radies iespaids – Lavrovs runājot par Ukrainas daļu.
Pats Krievijas ārlietu ministrs preses konferencē pēc tikšanās konstatēja, ka saruna ar Trasu par krīzi Ukrainā atgādinājusi mēmā sarunu ar kurlo: "It kā klausāmies, taču nedzirdam."
"Mūsu detalizētie skaidrojumi krita nesagatavotā zemē, apmēram tāpat kā stāsta, ka Krievija gaida, kad sasals zeme un kļūs akmenscieta, lai tanki mierīgi iekļūtu Ukrainas teritorijā," teica ministrs.
"Man šķita, tāda pati augsne šodien bija mūsu britu kolēģiem, no kuras atlēca daudzie fakti, ko mēs šodien minējām," piebilda Lavrovs.
Выступление Б. Джонсона по итогам выборов в Великобритании - Sputnik Latvija, 1920, 01.02.2022
Viedoklis
Kāpēc Borisam Džonsonam vajadzīgs karš ar Krieviju
Ziņu lente
0