Politika

Lielbritānijas vēstniece atgādināja ministrei: Voroņeža un Rostova ir Krievijas daļa

© Facebook / Foreign, Commonwealth & Development OfficeLielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa
Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas vēstniece Krievijā bija spiesta atgādināt valsts ārlietu ministrei, ka Krievijas bruņotie spēki nav šķērsojuši valsts robežas.
RĪGA, 11. februāris — Sputnik. Lielbritānijas vēstniece Krievijā Debora Bonerta bija spiesta palabot valsts ārlietu ministri Lizu Trasu viņas pārrunās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu. Britu ārlietu ministre sarunā paziņoja, ka atsakoties atzīt Krievijas suverenitāti pār Rostovas un Voroņežas apgabaliem, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu "Kommersant".
Saskaņā ar izdevuma rīcībā esošo informāciju, Liza Trasa sarunas gaitā pieprasījusi Krievijas bruņoto spēku atvilkšanu no Ukrainas robežas. Sergejs Lavrovs atgādināja, ka bruņoto spēku daļas atrodas savas valsts teritorijā. Pēc tam ministrs vērsies pie kolēģes ar jautājumu: "Jūs taču atzīstas Krievijas suverenitāti pār Rostovas un Voroņežas apgabaliem?".
Diplomātiskie avoti izdevumam pastāstīja, ka šajā brīdī Trasa paziņojusi: "Lielbritānija nekad neatzīs Krievijas suverenitāti pār šiem reģioniem."
Lielbritānijas vēstniece Krievijā Debora Bonerta steigšus paskaidroja ministrei: gan Rostovas, gan Voroņežas apgabali ir Krievijas vēsturiskā teritorija, stāsta "Komersant".
Krievijas un Lielbritānijas ārlietu ministru pārrunas notika 10. februārī. Tajās diplomāti apsprieda Maskavas prasības drošības jomā un krīzi Ukrainā. Pēc pārrunām Sergejs Lavrovs atzina: viņš ir vīlies par dialoga ritējumu.
Ziņu lente
0