Latvijā

Latvijas Ārlietu ministrija atkal aicina Latvijas iedzīvotājus pamest Ukrainu

© AP Photo / Efrem LukatskyГлава МИД Латвии Эдгарс Ринкевичс
Глава МИД Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija, 1920, 20.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ārlietu ministrija jau vērsusies pie Ukrainas teritorijā esošajiem Latvijas valstspiederīgajiem ar lūgumu pamest valsti, tagad ministrijas vadītājs Edgars Rinkēvičs atkārtoja aicinājumu, atsaucoties uz to, ka situācija pasliktinās.
RĪGA, 20. februāris – Sputnik. Latvijas Ārlietu ministrijas vadītājs Edgars Rinkēvičs aicināja Latvijas valstspiederīgos, kuri atrodas Ukrainas teritorijā, pēc iespējas ātrāk izbraukt no valsts.
Savā mikroblogā Twitter viņš raksta, ka situācijas saasināšanās dēļ Latvijas valstspiederīgajiem nav jādodās uz Ukrainu, bet tiem, kuri jau tur atrodas, steidzami jāpamet valsts.
Празднование Дня соборности и свободы в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Latvijā
Akcija ar ukraiņu karogu: vai Rīgas domes deputātus sodīs par likuma pārkāpšanu?
Rinkēvičs brīdināja, ka situācijas saasināšanās gadījumā Latvijas pilsoņu evakuācija no Ukrainas var būt apgrūtināta, vai vispār neiespējama.
Iepriekš kļuvis zināms, ka Latvijas vēstniecības Ukrainā darbinieku ģimenes pametušas valsts teritoriju.
Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris informēja, ka saskaņā ar ministrijas rīcībā esošiem datiem, patlaban Ukrainā īslaicīgi uzturas aptuveni divi tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Pastāvīgi šajā valstī dzīvo aptuveni 900 latviešu.
Latvijas Ārlietu ministrijā jau skaidroja, ka izceļošanai no Ukrainas var izmantot jebkurus pieejamus transportlīdzekļus, turklāt labāk būtu jāatgriežas uz Latviju caur ES un NATO valstīm.
Izsludināta masu evakuācija: kas notiek Doņeckā un Gorlovkā - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Video
Izsludināta masu evakuācija: kas notiek Doņeckā un Gorlovkā
Ja kādu iemeslu dēļ Latvijas pilsoņi nevar pamest Ukrainu, viņi aicināti reģistrēties un atstāt informāciju par sevi konsulārajā reģistrā.
Atgādinām, ka vakar DTR un LTR vadītāji izsludināja iedzīvotāju evakuācijas uzsākšanu uz Krieviju pēc ziņojumiem, ka Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis jau tuvākajā laikā varētu dot pavēli par uzbrukumu Donbasam.
Pēdējā laikā Rietumi aktīvi pievērsušies Ukrainai un pārmet Krievijai "uzbrukuma" gatavošanu. Maskava paskaidroja, ka šādas insinuācijas kalpo ieganstam, lai paplašinātu NATO kontingentu pie Krievijas robežām. Kremlis jau vairākkārt atgādinājis: bruņotie spēki tiek pārvietoti vienīgi Krievijas teritorijā, un tamlīdzīgiem lēmumiem nevajadzētu satraukt "partnerus" rietumvalstīs.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka Krievija nedod pamatu konfliktsituācijai ap Ukrainu. Maskava pieļauj, ka Rietumu audzētā histērija organizēta ar mērķi piesegt Kijevas centienus sabotēt Minskas protokolus, kuru mērķis ir konflikta noregulēšana Donbasā.
Мы защитим Донбасс – глава ДНР Денис Пушилин объявил всеобщую мобилизацию в республике - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Video
Doņeckas republikas vadītājs izsludināja vispārēju mobilizāciju
Ziņu lente
0