Latvijā

Akcija ar ukraiņu karogu: vai Rīgas domes deputātus sodīs par likuma pārkāpšanu?

© Sputnik / Алексей Фурман / Pāriet pie mediju bankasПразднование Дня соборности и свободы в Киеве
Празднование Дня соборности и свободы в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedriskais darbinieks Mārtiņš Eikens pauž interesi: vai Valsts policija uzsāks administratīvo procesu pret Rīgas domes deputātiem par epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpumiem?
RĪGA, 19. februāris — Sputnik, Dmitrijs Oļeinikovs. Ceturtdien Rīgas domes deputāti sarīkoja pie Brīvības pieminekļa akciju Ukrainas atbalstam: svinīgi izklāja 30 metrus garu Ukrainas karogu. Turklāt, ignorējot faktu, ka valstī joprojām ir spēkā epidemioloģiskie ierobežojumi, kas tostarp aizliedz rīkot publiskus pasākumus (pat ārpus telpām) ar vairāk nekā 20 personu piedalīšanos.
Aktīvists Mārtiņš Eikens saskaitīja akcijas dalībniekus un noskaidroja, ka tajā piedalījās vairāk nekā divdesmit personas. "Skaitu no dažādiem rakursiem un nevaru saprast, vai man rādās, vai jālūdz Valsts policija atpazīt un sodīt šīs personas par pulcēšanos pasākumā virs 20 personām," vaicā Eikens.
Viņš atzīmē, ka tas ir politiska rakstura pasākums, proti, par to jāsoda "ar palielinātām soda naudas summām, kā tas ir vispārpieņemts Latvijā par šāda tipa MK epidemioloģisko noteikumu pārkāpumiem pēdējo divu gadu laikā".
Tādējādi Mārtiņš Eikens atgādina par sodiem, kurus pēdējā gada laikā vairākkārt saņēmuši opozīcijas pārstāvji un deputāts Aldis Gobzems, kuram par piedalīšanos ielu akcijās jāmaksā jau desmitiem tūkstoši eiro. Turklāt deputāta "vaina" reizēm bija tikai tāda, ka viņš gāja pa pilsētas ielām (Liepājā) savu atbalstītāju pavadībā. Savukārt protesta mītiņu dalībnieki pie Prezidenta pils un Brīvības pieminekļa savulaik saņēmuši sodu 500-1000 eiro apmērā par epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpšanu.
Ukrainas karogs uz Augstākās radas ēkas - Sputnik Latvija, 1920, 16.02.2022
Pasaulē
"Dodiet man Porsche!": vācieši pauž sašutumu par ukraiņu vēstnieka nekaunību
Proukraiņu pasākumā piedalījās Rīgas domes koalīcijas partiju deputāti. Acīmredzot, ja Valsts policija ignorēs pārkāpumu, tas kārtējo reizi apstiprinās faktu, ka Latvijā pastāv dubultie standarti attiecībā pret vienkāršiem iedzīvotājiem un valdošo partiju politiķiem. Tā nebūt nav pirmā reize, kad kārtības sargi piever acis uz līdzīgiem valdošo partiju politiķu pārkāpumiem.
Komentāru vidū zem Rīgas domes akcijas veltītās publikācijas bija arī šādi: "tādas procedūras ar Latvijas karogu nav bijušas", "tā tas diemžēl policejiskā valstī notiek, absolūtisma laikmeta valsts mūsu mazā un mīļā Latvija", "Staķi, ej jau strādāt!".
Pērn Rīgas domes vadība jau izcēlās karogu jautājumā: sākumā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis organizēja līdzīgu akciju ar Baltkrievijas opozīcijas karoga nēsāšanu, bet vēlāk, hokeja čempionāta laikā, kopā ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču nomainīja Baltkrievijas valsts karogu pret baltsarkanbalto. Pret Staķi un Rinkēviču Minskā ierosināta krimināllieta par nacionālā naida kurināšanu.
Ziņu lente
0