Video

Doņeckas republikas vadītājs izsludināja vispārēju mobilizāciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Aicinu savus tautiešus ierasties kara komisariātos. Šodien esmu parakstījis dekrētu par vispārēju mobilizāciju," Doņeckas tautas republiku šodien uzrunāja tās vadītājs Deniss Pušiļins.
Jau vairākas dienas pašpasludinātās Doņeckas un Luganskas tautas republikas ziņo par eskalāciju – aug apšaudes no Ukrainas bruņoto spēku puses pie saskarsmes līnijas, tostarp fiksēta arī 120 mm kalibra mīnmetēju darbība, ko stingri aizliedz ANO apstiprinātie Minskas protokoli.
Vakar Doņecka un Luganska pieņēma lēmumus par civiliedzīvotāju evakuāciju uz Krievijas Federācijas teritoriju – pirmie tiek evakuēti bērni un sirmgalvji. Autobusi ar bēgļiem ierodas Rostovas apgabalā, kur viņi tiek izmitināti pansionātos un tamlīdzīga tipa objektos.
DTR aizsargi - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2022
Viedoklis
Savējos nepametam. Putins paskaidroja Rietumiem, kā risināt Donbasa problēmu
No Krievijas federālā budžeta Rostovas apgabals saņēmis 5 miljardus rubļu bēgļu atbalstam.
Doņeckas republikas vadītājs Deniss Pušiļins izsludināja vispārēju mobilizāciju. "Aicinu savus tautiešus, rezervistus, ierasties kara komisariātos. Šodien esmu parakstījis dekrētu par vispārēju mobilizāciju.
Vēršos pie visiem Republikas vīriešiem, kas spēj turēt rokās ieročus: stājieties aizsargāt savas ģimenes, bērnus, sievas un mātes.
Kopīgiem spēkiem mēs izcīnīsim ilgoto, mums visiem nepieciešamo uzvaru. Mēs nosargāsim Donbasu un visus krievu cilvēkus."
Ziņu lente
0