Politika

Ukraiņu deputāts: Krievijas "iebrukums" ir ASV informācijas operācija

© Sputnik / StringerUkrainas Augstākā rada
Ukrainas Augstākā rada - Sputnik Latvija, 1920, 14.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtona ar tādām metodēm cenšas mobilizēt NATO valstis un atjaunot alianses vienotību, kā arī rādīt noturīgu "toksisku" Krievijas tēlu pasaulē, apgalvo partijas "Tautas kalps" deputāts.
RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Ukrainas prezidenta partija "Tautas kalps" situāciju ap Krievijas "iebrukumu" Ukrainā uzskata par "ASV informācijas specoperāciju", partija paziņoja savā Telegram kanālā, atsaucoties uz Augstākās radas deputātu Jegoru Černovu, vēsta RIA Novosti.
"ASV veic vienu no lielākajām pret Krieviju vērstajām informācijas speciālajām operācijām vēsturē," rakstīja politiķis savā Facebook lapā.
Viņš apgalvo, ka Vašingtona ar tādām metodēm cenšas mobilizēt NATO valstis un atjaunot alianses vienotību, kā arī rādīt noturīgu "toksisku" Krievijas tēlu pasaulē.
Turklāt ASV cenšas kaitēt Krievijas ekonomikai, iededzināt pretkara noskaņojumu valstī, kā arī demoralizēt tās militāro eliti.
Самолеты в аэропорту Борисполь - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Pasaulē
"Neviena lidmašīna neizlidos": mediji ziņo par Ukrainas gaisa blokādi
"Speciālās operācijas mērķis arī ir saprotams: pilnīgi padzīt Putinu no Eiropas un padarīt neiespējamu vienotās Eirāzijas telpas "no Vladivostokas līdz Lisabonai" izveidošanu un projekta "Viena josta, viens ceļš" īstenošanu," pārliecināts Černovs.
Tādējādi Amerikas Savienotās Valstis grib panākt, lai Krievija uzdrošinātos uzbrukt vai galu galā atkāpties, viņš rezumēja.
Pēdējos mēnešos Krievijas un rietumvalstu attiecības aizvien saasinās. Vašingtona un Brisele apsūdz Maskavu "iebrukuma Ukrainā" sagatavošanā un Krievijas karaspēka izvietošanā pie robežas ar kaimiņvalsti. Pagājušajā nedēļā aģentūra "Bloomberg" paziņoja, ka "iebrukums" notikšot 15. februārī, bet laikraksts "Politico", atsaucoties uz avotu Baltajā namā, apgalvoja, ka tas notikšot 16. februārī.
Šajā fonā NATO pastiprina savu klātbūtni Krievijas robežu tuvumā. Nesen kļuva zināms, ka ASV papildu izvietoja Polijā trīs tūkstošus karavīru un nosūtīja uz Eiropu četrus mīnu kuģus.
Кандидат в президенты Франции Ж.-Л. Меланшон посетил митинг медицинских работников в Париже - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Politika
Franču politiķis: NATO darbības neatbilst tiesiskajām normām
Krievija atspēko visas pretenzijas un atgādina, ka Kijeva nepilda Minskas protokolus: Ukrainas režīms savilcis pie saskarsmes līnijas pusi armijas un apšauda zemessargus ar aizliegtu bruņojumu.
Kremlis un Ārlietu Ministrija jau vairākkārt atzīmēja, ka ziņas par agresiju parādās ar mērķi paplašināt ārvalstu militārās vienības pie Krievijas robežām, kā arī paskaidroja: eskalācijas galvenais iemesls ir ASV un NATO darbības – tās piesūknē Ukrainu ar bruņojumu, tādējādi pamudinot to sākt militāras avantūras.
Ziņu lente
0