Pasaulē

"Neviena lidmašīna neizlidos": mediji ziņo par Ukrainas gaisa blokādi

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСамолеты в аэропорту "Борисполь"
Самолеты в аэропорту Борисполь - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraiņu vietnē sniegtā informācija liecina, ka britu apdrošinātāji nosūtīja lidmašīnu īpašniekiem oficiālu paziņojumu, ka visu Ukrainā esošo lidmašīnu apdrošināšanas polises pārtrauks darbību pēc 48 stundām.
RĪGA, 13. februāris — Sputnik. No 14. februāra Ukrainas gaisa telpa faktiski būs slēgta Rietumu apdrošināšanas kompāniju lēmuma dēļ, vēsta portāls "Страна.ua", atsaucoties uz informācijas avotiem.
Izdevuma sarunbiedrs paziņoja, ka lielākie britu uzņēmumi apdrošināšanas nozarē, ar kuriem sadarbojas citi starptautiskie uzņēmumi, nosūtījuši lidmašīnu īpašniekiem oficiālu paziņojumu par to, ka visu Ukrainā esošo lidmašīnu apdrošināšanas polises pārtrauks darbību pēc 48 stundām.
"Neviena lidmašīna neizlidos un neielidos Ukrainā apmēram no pirmdienas dienas vidus," ziņo avots.
Informāciju par paziņojumu, kā ziņo portāls, apstiprināja privāto lidmašīnu īpašnieki. Kā ziņots, tas nozīmē, ka divām diennaktīm visām lidmašīnām būs jāpamet Ukraina.
Kā paziņoja vēl viens portāla partneris, problēmas parādījušas jau pērnā gada nogalē, kad kāda Eiropas kompānija, kas nodeva lidmašīnas līzingā Ukrainas lidsabiedrības, pieprasīja izvest divas lidmašīnas no valsts teritorijas.
Американский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК) - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Pasaulē
"Esat aptrakuši": deputātu no Čehijas sadusmoja publikācijas par Krieviju
"Tolaik vēl nebija skaidrs, ar ko tas saistīts. Klīda baumas, ka runa esot par konkrēta pārvadātāja finansiālajām problēmām, tāpēc apdrošinātāji ieteica lidmašīnu īpašniekam izvest to uz Eiropu," paudis izdevuma avots.
Janvārī līdzīga situācija atkārtojās, bet jau ar citām aviokompānijām, bet starptautiskie apdrošinātāji arvien aktīvāk pieprasīja, lai pie viņiem apdrošinātās ārvalstu pārvadātāju lidmašīnas netiktu atstātas Ukrainā. Tādējādi " lēmums nesegt riskus reisos Ukrainas gaisa telpā radies jau pirms ilga laika", bet paziņojumi par it kā gaidāmo "Krievijas uzbrukumu" paātrināja lēmuma pieņemšanu, apgalvo izdevuma sarunbiedrs.
Ukrainas Ministru kabinets izstrādā risinājumu avioreisu saglabāšanai valsts gaisa telpā, attiecīgie lēmumi varētu būt pieņemti valdības sēdē jau šodien, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz prezidenta biroja vadītāja vietnieku Kirilu Timošenko.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Pasaulē
Briti lūdz Baidenu atlikt Krievijas "uzbrukumu" Ukrainai
Pēdējos mēnešos spriedze Krievijas un rietumvalstu attiecībās aizvien pieaug. Vašingtona un Brisele apsūdz Maskavu par gatavošanos "iebrukumam" Ukraina un šajā fonā pastiprina klātbūtni Austrumeiropā.
Krievija tamlīdzīgas pretenzijas atspēko un atgādina, ka Kijeva nepilda Minskas protokolus: Ukrainas režīms savilcis pusi armijas pie saskarsmes līnijas un apšauda zemessargus ar protokolos aizliegtu bruņojumu.
Ziņu lente
0