Politika

Franču politiķis: NATO darbības neatbilst tiesiskajām normām

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasКандидат в президенты Франции Ж.-Л. Меланшон посетил митинг медицинских работников в Париже
Кандидат в президенты Франции Ж.-Л. Меланшон посетил митинг медицинских работников в Париже - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partijas "Nepakļautā Francija" līderis Žans Luks Melanšons paudis, ka NATO uzstājas agresora lomā, koncentrējot savu karaspēku pie Krievijas robežas.
RĪGA, 13. februāris - Sputnik. Partijas "Nepakļautā Francija" līderis Žans Luks Melanšons paziņoja, ka Amerika zaudējusi vadošo lomu pasaules politiskajā arēnā un tagad veic manipulācijas Ukrainā savtīgās interesēs, mēģinot uzlabot situāciju, raksta RIA Novosti.
Melanšons norāda, ka esošajā krīzes situācijā amerikāņi nevar saprast, kas būtu jāuzskata par galveno pretinieku — Ķīna vai Krievija.
"Ko tad dara Savienotās Valstis? Vēlas, lai Ukrainu uzņem NATO. Mums, francūžiem, par to nav nekādas daļas," atzīmēja partijas "Nepakļautā Francija" līderis.
Tāpat Melanšons uzsvēra, ka NATO nonākusi līdz tam, ka cenšas traucēt Krievijai pārvietot karaspēku savā teritorijā. Tās NATO darbības jau pārkāpj tiesiskās normas.
NATO izvietojusi raķetes un PGA sistēmas Polijas teritorijā, un tas liek Krievijai justies apdraudētai, uztvert to kā agresiju, norāda Melanšons.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Pasaulē
Briti lūdz Baidenu atlikt Krievijas "uzbrukumu" Ukrainai
Turklāt Melanšons apsolīja, ka, ja viņš uzvarēs prezidenta vēlēšanās, viņš parakstīs garantijas neizvietot NATO spēku Ukrainā.
Pēdējos mēnešos Krievijas un rietumvalstu attiecības aizvien saasinās. Vašingtona un Brisele apsūdz Maskavu par gatavošanos uzbrukumam Ukrainai un šajā fonā pastiprina klātbūtni Austrumeiropā. Krievija atspēko visas pretenzijas un atgādina, ka Kijeva nepilda Minskas protokolus: Ukrainas režīms savilcis pie saskarsmes līnijas pusi armijas un apšauda zemessargus ar aizliegtu bruņojumu.
Kremlis un Ārlietu Ministrija jau vairākkārt atzīmēja, ka ziņas par agresiju parādās ar mērķi paplašināt ārvalstu militārās vienības pie Krievijas robežām, kā arī paskaidroja: eskalācijas galvenais iemesls ir ASV un NATO darbības – tās piesūknē Ukrainu ar bruņojumu, tādējādi pamudinot to sākt militāras avantūras.
Vācijas kanclers Olafs Šolcs - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2022
Politika
Mēs gribam mieru: Šolcs biedē Krieviju ar "nopietnām sekām"
Krievijas ĀM iepriekš atzīmēja, ka Rietumu paziņojumi par "Krievijas agresiju" un palīdzību Kijevai no tās aizsargāties, - tas ir gan smieklīgi, gan bīstami.
Pērnā gada nogalē Krievija nodeva ASV un to sabiedrotajiem līgumu projektus drošības garantiju jautājumā. Galvenā prasība tajos – atteikšanās no NATO paplašināšanas uz austrumiem, taču Rietumi to savās atbildēs ignorējuši.
Ziņu lente
0