Baltijā

Kopš pirmdienas Baltkrievija neielaiž daļu vilcienu no Lietuvas

© Sputnik / Александр КондратюкЖелезнодорожный состав вагонов-цистерн на путях сортировочной системы станции Челябинск-Главный
Железнодорожный состав вагонов-цистерн на путях сортировочной системы станции Челябинск-Главный - Sputnik Latvija, 1920, 08.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 7. februāra vilcienu skaits Lietuvas uz Baltkrieviju samazinājās vairāk nekā par 10%, visticamāk, šīs kravas ies caur Poliju vai Latviju.
RĪGA, 8. februāris - Sputnik. Pēc Baltkrievijas lēmuma pārtraukt dažu produktu no Lietuvas tranzītu savā teritorijā, apmēram 10% šo vilcienu kompānija "Lietuvos geležinkeliai" virzīs caur Poliju un Latviju, vēsta obzor.lt.
Kopš pirmdienas Baltkrievija neielaiž no Lietuvas vilcienus, kuri pārvadā minerālmēslus un naftas produktus.
Naftas termināls - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2022
Naftas tranzīta pārtraukšana no Lietuvas var izraisīt "vētru" Kijevā
Pēc aizlieguma stāšanos spēkā vilcienu skaits, kas brauc no Lietuvas caur Baltkrieviju, samazināsies par 45 mēnesī un sastādīs aptuveni 480 –540, informēja "Lietuvos geležinkeliai". Aptuveni 25% no tiem ir iekrauti Lietuvā un to lielākā daļa piegādā uz Krieviju, Ukrainu, Kazahstānu, Uzbekistānu, Tadžikistānu tādas sankcijām nepakļautas kravas, kā pārtikas un augu izcelsmes produktus un tehniku.
Aptuveni 55% vilcienu (240 –270 mēnesī) būs tranzītvilcieni no Kaļiņingradas, kuri brauc uz Baltkrieviju, Krieviju un tālāk — uz Kazahstānu un Ķīnu.
Pārējie 20% būs vilcieni no Klaipēdas ostas, kuri piegādā kravas uz Krieviju, Baltkrieviju, kā arī Ukrainu un Kazahstānu.
"Lietuvos geležinkeliai" sniegtā informācija liecina, ka Baltkrievijas lēmums neietekmēšot šīs kravas, jo no Klaipēdas ostas piegādāto naftas produktu un minerālmēslu apjoms neesot nozīmīgs.
Tallina  - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2022
Baltijā
Igaunija pārtraukusi naftas produktu tranzītu no Baltkrievijas
Minskas aizliegums vissāpīgāk skars Lietuvas slāpekļa minerālmēslu ražotāju "Achema" un naftas produktu pārstrādātāju "Orlen Lietuva".
Viļņa no 1. februāra anulēja līgumu par minerālmēslu tranzītu no Baltkrievijas, jo 2021. gada decembra sākumā ASV ieviesa sankcijas pret "Belaruskalij".
Atbildē Baltkrievijas ĀM ierobežoja Baltkrievijas preču tranzītu caur savām ostām, Minska aizliedza naftas produktu, ķīmisko un minerālo mēslojumu tranzītu savā teritorijā pa dzelzceļu no Lietuvas, kas iekrauti "Lietuvos geležinkeliai" stacijās.
ĀM preses sekretārs Anatolijs Glazs pievērsa uzmanību faktam, ka ik gadus cauri Baltkrievijai tiek pārvadāti apmēram 1,5-1,6 miljoni tonnu šādu kravu par vairāk nekā 1 miljardu dolāru.
Lēmums stājās spēkā 7. februārī.
Kravas vagoni - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Baltijā
Baltkrievija aizliegs atsevišķu preču dzelzceļa tranzītu no Lietuvas
Ziņu lente
0