Politika

Peskovs atbildēja uz ASV aicinājumiem iesaldēt "Putina aktīvus"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta prezes sekretārs konstatēja, ka ASV aicinājumi ieviest sankcijas pret Putinu ir politiski destruktīvi.
RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. ASV aicinājumi ieviest sankcijas pret Krievijas vadību, tostarp – pret prezidentu Vladimiru Putinu ir politiski destruktīvas, paziņoja prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta RIA Novosti.
Iepriekš Savienoto Valstu līderis Džo Baidens pieļāva ierobežojumus pret savu kolēģi Krievijā. Šis jautājums apspriests arī ASV Senātā.
Флаги России, ЕС, Франции и герб Ниццы на набережной Ниццы - Sputnik Latvija, 1920, 26.01.2022
Viedoklis
Eiropa nevar izlemt, kā sodīt Krieviju
"Tas nav sāpīgi, tas ir destruktīvi no politiskā viedokļa," komentēja Kremļa pārstāvis.
Uz žurnālistu jautājumu, vai Krievijas prezidents vēl aizvien glabā algu bankā "Rossija", viņš atbildēja: "Protams."
Prezidenta preses sekretārs konstatēja, ka sankcijas ir bezjēdzīgas pret jebkuru Krievijas augstākās vadības pārstāvi.
"Lieta tāda, ka saskaņā ar mūsu likumu, tas jau sen ir aizliegts augstākās vadības pārstāvjiem un ierēdņiem. Tāpēc, protams, tāda nostādne absolūti nesāpīga," viņš paskaidroja.
Kremlis pieļāva, ka "ASV kongresmeņi un senatori, kas nav pietiekamu zināšanu par šo tēmu" nav pieprasījuši atbilstošu informāciju ekspertiem Krievijā.
ASV karogs - Sputnik Latvija, 1920, 25.01.2022
Viedoklis
Diplomātijas nāve: ASV iznīcina visus noteikumus
Pēdējos mēnešus Rietumi aktīvi apsūdz Maskavu par "uzbrukuma" gatavošanu Ukrainai un eskalācijas gadījuma draud ar sankcijām, cita starpā – arī pret prezidentu un valdības locekļiem. Krievija viņu pretenzijas noraida, uzsverot, ka pārvieto karavīrus un tehniku savā teritorijā. Kremlis un Ārlietu ministrija ne vienu vien reizi norādījuši, ka ziņas par agresiju tiek "iemestas" ar mērķi paplašināt Ziemeļatlantijas alianses grupējumu pie Krievijas robežām.
Krievijas pārstāvji paskaidroja, ka galvenais eskalācijas iemesls reģionā ir ASV un NATO darbības, kas sūta uz Ukrainu militāros instruktorus un ieročus, palielina militāro mācību skaitu, mudinot Kijevu sākt militāras avantūras. Krievija uzskata, ka tamlīdzīgi soļi nav pieļaujami.
Pērnā gada nogalē Maskava piedāvāja Rietumiem iespējas pretrunu atrisināšanai, nododot Briselei un Vašingtonai dokumentu projektus par drošības garantijām, taču pagaidām pārrunas nav konstruktīvas.
Ziņu lente
0