Latvijā

Swedbank slēdz filiāles dažās Latvijas pilsētās

© REUTERS / Ints KalninsЗдание Swedbank в Риге
Здание Swedbank в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 15.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ikdienas pakalpojumus bankas klienti lielākoties veic mobilajā lietotnē vai internetbankā.
RĪGA, 15. janvāris - Sputnik. 14. decembrī tika slēgti "Swedbank" filiāles Siguldā, Talsos un Ogrē, kā arī Purvciemā, Rīgā, raksta Mixnews.lv.
Kā ziņo bankā, šo filiāļu slēgšana ir saistīta ar nelielo klientu pieprasījumu, turklāt tas ļaus sniegt atbalstu attālināto kanālu darbībai, kur novērojams straujāks klientu pieplūdums.
Interneta krāpnieki - Sputnik Latvija, 1920, 13.11.2021
Latvijā
Šogad Latvijas iedzīvotāji atdevuši krāpniekiem apmēram 9 miljonus eiro
Patlaban 90% no visiem "Swedbank" pakalpojumiem ir pieejami digitālī - internetbankā, mobilajā lietotnē vai pa tālruni. Rezultātā arvien vairāk cilvēku izvēlas video konsultācijas ar bankas ekspertu, lai kārtotu sarežģītākos finanšu jautājumus - par investīcijām, apdrošināšanu, finansēšanas jautājumiem, savukārt vienkāršākus jautājumus risina, izmantojot čatu internetbankā vai mobilajā lietotnē, vai sazinoties ar banku pa tālruni.
Ikdienas pakalpojumus - tādus kā naudas pārskaitījumi, konta atlikuma pārskatīšanu, dažādus maksājumus, rēķinu apmaksu - iedzīvotāji jau tagad lielākoties veic mobilajā lietotnē vai internetbankā, skaidro bankas pārstāvji.
Lai stiprinātu gan klātbūtni reģionos, gan sniegtu atbalstu attālināto kanālu darbībai, kur novērojams arī straujāks klientu pieplūdums, banka veidošot jaunus reģionālos konsultāciju centrus – 2022. gadā plānots atvērt centru Daugavpilī, pēc tam arī Liepājā.
Снятие наличных в банкомате - Sputnik Latvija, 1920, 04.09.2021
Latvijā
Bankas vienojušās neatņemt iedzīvotājiem skaidru naudu
Cilvēki, tai skaitā seniori, patiešām arvien biežāk izmanto internetbankas pakalpojumus, turklāt pandēmija tikai veicināja šo procesu. Tomēr bankas filiāles vai bankomāta neesamība var negatīvi ietekmēt lauku iedzīvotājus, jo viņiem nav iespējas izņemt skaidru naudu.
Arī lielpilsētas Covid-19 ierobežojumu dēļ cilvēki, kuriem nav Covid-19 sertifikāta, faktiski ir zaudējuši piekļuvi skaidrajai naudai, jo bankomāti lielākoties izvietoti "zaļajā režīmā" strādājošos tirdzniecības centros.
Ziņu lente
0