Pasaulē

ASV izdomājuši iespēju šantažēt Krieviju

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПресс-брифинг спецпредставителя США на Украине Курта Волкера
Пресс-брифинг спецпредставителя США на Украине Курта Волкера - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departamenta bijušais pārstāvis atbalsta jaunas sankcijas pret Krieviju.
RĪGA, 30. decembris — Sputnik. ASV un rietumvalstīm nekavējoties jāvērš sankcijas pret Krieviju, lai novērstu tās "šantāžista prasības" un piespiest to piekāpties, raksta ASV Valsts departamenta bijušais speciālais pārstāvis Ukrainā Kurts Volkers savā rakstā, ko publicēja Eiropas politikas analīzes centrs, vēsta RIA Novosti.
Pēc viņa vārdiem, līdz šim Vašingtona un tās sabiedrotie vērsuši pret Maskavu ekonomiskus ierobežojumus tikai pēc tam, kad tā "izdarījusi kaut ko sliktu".
Ukrainas aizsardzības ministrs Andrejs Tarans un ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Viedoklis
"Stāties pretī Krievijai": NATO palīdzēs Ukrainai noslepkavot lielāku skaitu cilvēku
"Tendencei ir jāmainās – Rietumiem jāievieš jaunas sankcijas tūlīt uz vietas un jāpiekrīt atteikties no tām tikai gadījumā, ja Krievija atteiksies no militāras eskalācijas," atzīmēja Volkers.
Amerikāņu diplomāts uzskata, ka tas palīdzēs novērst "agresiju"Ukrainā. Pie tam viņš neprecizēja, kā īsti Krievija apdraud Kijevu.
Rietumos pēdējā laikā aizvien biežāk klāsta, ka Krievija gatavojot "iebrukumu" Ukrainā. Maskava to noliedz un uzsver, ka neplāno nekādus uzbrukumus, bet karaspēka pārvietošanās pašas valsts teritorijā nevarētu nevienu uztraukt.
Kremlis jau vairākkārt norādījis, ka tamlīdzīgi izlēcieni tiek izmantoti ieganstam, lai dislocētu lielāku skaitu NATO militārās tehnikas un spēku pie Krievijas robežām.
Rietumvalstis draud Krievijai ar stingrām sankcijām eskalācijas gadījumā.
Ziņu lente
0