Latvijā

Gāzes apkure kļūst pārāk dārga: Latvijas uzņēmumi pāriet uz granulu katliem

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasUzņēmums "Ļesozavod 25"
Uzņēmums Ļesozavod 25 - Sputnik Latvija, 1920, 01.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nomainīt gāzes sistēmu pret granulu katlu sanāk lētāk nekā maksāt par gāzes apkuri, jo uzņēmumiem rēķins par gāzi pieaudzis septiņas reizes.
RĪGA, 1. janvāris — Sputnik. Uzņēmumi, daudzi no kuriem savas komerctelpas apkurina ar gāzi, nolēma, ka būtu lētāk nomainīt gāzes sistēmu pret granulu katlu, nekā apmaksāt jauno gāzes rēķinu, ziņo TV3 Ziņas.
Счетчик учета электроэнергии  - Sputnik Latvija, 1920, 28.12.2021
Latvijā
Investori nesapratīs: elektrības rēķinu sarukums valstī nav gaidāms
Esošajā apkures sezonā "Rīgas siltuma" tarifs jau ir dubultojies: kopš 1. septembra tas palielinājās par 26,6%, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, bet no 1. novembra - par 16,5%. No 2022. gada 1. marta siltumenerģijas tarifs var palielināties vēl par 6,7%. Iemesls — dabasgāzes cenas pieaugums.
Pie tirdzniecības centra Rīgā Krasta ielā drīzumā parādīsies milzu bunkurs kokskaidu granulu glabāšanai. Paredzot dabasgāzes tālāko sadārdzināšanos, šīs komercsabiedrības īpašnieks nolēma nekavējoties mainīt apkures sistēmu pret granulu katlu.
"Šim tirdzniecības centra īpašniekam visu laiku rēķins par diviem veikaliem bija 10 000 eiro mēnesī, tad tagad ir atnācis rēķins par 70 000. Protams, cilvēks ir šokā. Tagad jaunais rēķins ir atnācis par 70 000 mēnesī," skaidro apkures sistēmu uzņēmuma "SB Siltumtehnika" līdzīpašnieks Andris Skrūskops.
Gāzesvads  - Sputnik Latvija, 1920, 31.12.2021
Viedoklis
Krievijas gāzei jābūt "zilai", citādi tā Eiropai nebūs vajadzīga
Kā ziņoja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, daļa uzņēmumu segs energonesēju cenu kāpumu no uzkrātajiem līdzekļiem paredzētajiem attīstībai.
Jāatzīmē, ka šonedēļ Rīgas dome pieņēma jaunus noteikumus, kuri paredz ierobežojumus gāzes un biokurināmā, proti, ogļu, izmantošanā, veicinot "zaļā" kurināmā lietošanu. Cik ilgi kokskaidu granulas tiks uzskatītas par "zaļo" kurināmo pagaidām nav zināms.
Ziņu lente
0