Viedoklis

ASV izturas tā, it kā viņiem nepielec

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasASV un Krievijas karogs
ASV un Krievijas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 25.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņiem nav viegli – no pieturzīmēm ģeopolitikā viņi apguvuši tikai punktus. Karstos punktus. Un te pēkšņi viņiem liek saprast, ka aizdegties var pašu mājās.
Kamēr nopietni amerikāņu ierēdņi pūlas nekrist acīs žurnālistiem, jo viņi vēl aizvien nav izlēmuši, kā reaģēt uz Krievijas drošības garantiju līguma projektu, viņu vietā sviedrus lej preses sekretāri. Nekādus jaunus norādījumus viņi nav saņēmuši, tāpēc strādā tā, it kā nekas nebūtu noticis, konstatēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans.
Vārdu sakot, stiepj gumiju. Pentagonietis Džons Kirbijs turpina veco dziesmu "mēs peldēsim un lidosim tur, kur uzskatām par vajadzīgu", runājot par Melno jūru, konkrēti – Krimas rajonu.
Valstsdepartamentietis Neds Praiss mēģina spēlēties ar tēzi par savstarpējiem soļiem un pieļauj kaulēšanos, taču Krievijai pārmet, ka tā neesot attaisnojusies par viņai uzspiesto eskalāciju. "Pagaidām neesam novērojuši neko, kas kliedētu mūsu bažas."
Купола храма Василия Блаженного на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 23.12.2021
Viedoklis
"Ko? Viņi runā!?" Rietumi neaptver, kā atbildēt Krievijai
Diezin vai viņš ir tik stulbs, ka nepavisam neapjēdz: tāpēc jau Krievija nākusi klajā ar savām prasībām, lai viņi, pirmkārt, ar tām savām "bažām" nelīstu pie Krievijas ne tikai lielgabala šāviena, pat vidēja un maza darbības rādiusa raķetes šāviena attālumā, un, otrkārt, paši mazinātu savas bažas.
Tomēr pret viņiem abiem pretenzijas ir vismazākās. Klerki saka to, ko viņiem liek. Taču abu kungu daiļrunīgās sejas rāda, kāds apjukums valda abos resoros. Tā sakot, nesaprot, kur likt komatu frāzē "atbildēt nevar klusēt".
Grūti viņiem klājas. No pieturzīmēm ģeopolitikā viņi apguvuši tikai punktus. Karstos punktus. Un te pēkšņi viņiem liek saprast, ka aizdegties var pašu mājās. Un visi gaida, ko viņi iesāks tādā jaunā realitātē. Klusēšanu uzskatīs par nedrošību.
Bet atbildēt vajag tā, lai pēc tam ne par ko nevajadzētu atbildēt. Tikai krievi šoreiz noskaņoti pārāk apņēmīgi, un tāds variants neies cauri.
Vārdu sakot, Valsts departaments katram gadījumam iesaka amerikāņiem neapmeklēt Ukrainu. Ne tikai kovida, noziedzības patvaļas un nekārtību riska dēļ. Tagad – arī iespējamā Krievijas uzbrukuma dēļ. No vienas puses, tas nozīmē, ka viņi neko nav sapratuši. Taču, ar bruņotu aci skatoties, iespējams, tas varētu attiekties arī uz amerikāņu karavīriem. Viņi taču arī būs jāglābj. Un kā to izdarīt, ja "ASV pilsoņiem, kuri nolēmuši braukt uz Ukrainu, jāsaprot, ka Krievijas karadarbība Ukrainas teritorijā nopietni ietekmēs ASV vēstniecības iespējas sniegt atbalstu ASV pilsoņiem izbraukšanā no Ukrainas".
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции - Sputnik Latvija, 1920, 23.12.2021
Krievijā
"Kas te nav skaidrs?" – Putins atbildēja uz jautājumu par Krieviju, Ukrainu un NATO
Viņiem tomēr viss ir pārāk sarežģīti. Vajag vienkāršāk. Krievijas projekta galvenais signāls taču it nemaz neatšķiras no banālas cilvēciskas tēzes. Izturies pret citiem tā, kā vēlies, lai citi izturētos pret tevi. Pavisam vienkārši.
Savukārt ar viņu bažām viss ir vēl vienkāršāk. Visi, kas tādi nobažījušies, ienāks Krievijā, paliks kā ūdenī izmērcēti. Tā jau ir pavisam cita stadija.
Ziņu lente
0