Pasaulē

Mediji vēsta par NATO ātrās reaģēšanas spēku kaujas gatavības palielināšanos

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 23.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO ātras reaģēšanas spēki – 40 tūkstoši karavīru – ir kaujas gatavībā, stāsta vācu avīze Welt.
RĪGA, 23. decembris – Sputnik. Ziemeļatlantijas alianse pacēlusi ātras reaģēšanas spēku (NATO Response Force, NRF) cīņas gatavība, vēsta RIA Novosti.
Par to stāsta vācu izdevums Welt, atsaucoties uz augsti stāvošu diplomātu no NATO, kas paudis vēlēšanos palikt anonīms. Saskaņā ar izdevuma datiem, NRF spēkiem – 40 tūkstošiem cilvēku, ieskaitot speciālo uzdevumu un loģistikas vienības, jābūt gataviem izvēršanai krīzes rajonā piecu dienu laikā. Iepriekš šis termiņš sasniedza septiņas dienas.
Военные учения в Адажи, Латвия - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Viedoklis
Trieciena gaidās. NATO gatavojas Krievijas uzbrukumam Eiropā
Izdevums vēsta, ka lēmumu par kaujas gatavības palielināšanu pieņēmusi Ziemeļatlantijas padome, taču NATO informāciju neatpstiprina.
Vācu avīze apgalvo, ka NATO pacēlusi NRF kaujas gatavības līmeni, ņemot vērā Krievijas bruņoto spēku paplašināšanos pie robežas ar Ukrainu, taču Ziemeļatlantijas alianse paziņoja, ka " attiecībās ar Krieviju NATO politika ir konsekventa: aizsardzība un dialogs."
Pie tam jāpiebilst, ka Maskava ne vienu vien reizi jau norādījusi, ka neplāno nekādus uzbrukumus. Mācības un armijas paplašināšanu Krievija īsteno vienīgi aizsardzības nolūgiem, atbildei uz NATO latenti agresīvajām darbībām, jo alianse turpina savilkt spēkus un bruņojumu pie Krievijas robežām.
Солдаты американской армии у десантной машины M2 Bradley - Sputnik Latvija, 1920, 05.05.2021
Viedoklis
"Viss ir sagatavots triecienam": Pentagons meklē iespējas piekļūt Kaļiņingradai
Kijeva un rietumvalstis pēdējā laikā pauž satraukumu jautājumā par Krievijas it kā "agresīvajām darbībām" pie Ukrainas robežām. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Krievija pārvieto spēkus savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem. Viņš atgādināja, ka tas nevienu neapdraud un nevajadzētu radīt nekādu satraukumu.
Maskava ne vienu vien reizi jau paudusi bažas par NATO spēku paplašināšanos Eiropā. Kremlis uzsvēra, ka Krievija nevienu neapdraud, taču pievērsīs uzmanību soļiem, kas potenciāli apdraud tās intereses.
Ziņu lente
0