Pasaulē

Poļi sapņo par impēriju līdz Melnajai jūrai – pretstatu Krievijai

© AFP 2023 / MAREK JEZIERSKIУчения НАТО "Анаконда-2016" в Польше
Учения НАТО Анаконда-2016 в Польше - Sputnik Latvija, 1920, 18.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portāla Wirtualna Polska lasītājiem ienākusi prātā doma izveidot impēriju līdz Melnajai jūrai, kas varēšot stāties pretī Krievijai.
RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Portāla Wirtualna Polska lasītāji pauda viedokli par Krievijas un Ukrainas hipotētisko konfliktu, vēsta RIA Novosti.
Iepriekš Eiropas Parlamentu uzrunāja Polijas bijušais ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis. Viņš uzstāja, ka Vācijai jāatceļ embargo bruņojuma piegādēm Kijevai. Savukārt politiķe Anna Fotiga no partijas "Likums un taisnība" aicināja kolektīvos Rietumus paust stingru viedokli pret Krieviju Ukrainas jautājumā.
Latvijas un Ukrainas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2021
Pasaulē
Polija un Baltijas valstis – "kūdītāji", Ukraina – "placdarms". Kā darbojas rusofobija
"Pastāv ļoti vienkāršs paņēmiens, kā glābt Ukrainu no Krievijas "iebrukuma". Pietiktu, ja tā palūgtu iespēju iestāties Polijas statusā. Mēs, protams, cēlsirdīgi piekritīsim. Iznāks divi vienā: gan miers Ukrainā, gan Polija no vienas jūras līdz otrai. Bet Donbasu un Krimu mēs uzdāvināsim Krievijai apmaiņā pret gāzes piegādēm. Vienkārši? Vienkārši! Nevajag pateikties," ierosināja Wirtualna Polska lasītājs ar lietotājvārdu "były i obecny".
"ES nav armijas, tāpēc Fotigas kundzei un citiem eiroparlamentāriešiem atliek tikai bezspēkā spārdīties, tikai labāk ne pārāk skaļi, citādi Krievijā pievērs gāzes ventiļus, bet tad visa Eiropa izies ielās protestēt," raksta "Jab".
"Viņa jau tik ilgus gadus strādā politikā, bet nezina, ka Rietumi pēdējos 100 gadus nekaro par svešām interesēm, it īpaši austrumos," atgādināja "HB".
Ukrainas armijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 25.11.2021
Pasaulē
"Liels trieciens": Polija prognozē Ukrainai jaunus teritoriālos zaudējumus
"Tas, ka Ukrainā atrodas amerikāņu bruņotie spēki, ir normāli, bet tas, ka Krievija pārvieto savējos, lai izlīdzinātu spēkus, - tas jau ir slikti. Eh, Fotigas kundze! Beidziet biedēt cilvēkus ar Maskavu. Tie, kas kaut reizi bijuši Krievijā, zina, ka mūs tur mīl, arī viņus ir iemesls mīlēt. Tas nenozīmē, ka mums vajadzētu aizmirst vēsturi, tomēr jāiet uz priekšu," rezumēja "Gfdswaq".
Pēdējā laikā rietumvalstu politiķi aizvien biežāk sākuši apsūdzēt Krieviju: tā gatavojot "uzbrukumu" Ukrainai. Maskava tamlīdzīgus apgalvojumus jau vairākkārt noliegusi. KF Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins uzsvēra, ka nekāds iebrukums kaimiņvalstī nav plānots. Tamlīdzīgi pārmetumi, viņa ieskatā, ir ASV ļaunprātīga propaganda. Vienlaikus, prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, Ziemeļatlantijas alianse pakāpeniski pakļauj sev Kijevu.
Rakstu pilnā apjomā pārpublicēja portāls InoSMI.
Ziņu lente
0