Pasaulē

"Liels trieciens": Polija prognozē Ukrainai jaunus teritoriālos zaudējumus

Ukrainas armijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 25.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārais analītiķis uzskata, ka Krievija uzbrukšot Ukrainai, lai pievienotu Doņeckas un Luganskas tautas republikas Krimai.
RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Krievija, sākoties bruņotai sadursmei ar Ukrainu, centīšoties pievienot Doņeckas un Luganskas tautas republikas Krimai, uzskata Polijas militārais analītiķis Jūliušs Sabaks, vēsta RIA Novosti.
Pēc analītiķa domām, ko viņš pauda rakstā portālam Defence 24, Maskavas iespējamās militārās operācijas mērķis būtu nevis visas Ukrainas teritorijas okupācija, bet gan kontrole pār Azovas jūras piekrasti.
"Ticamākais variants – tās (Doņeckas un Luganskas tautas republiku teritorijas – red._ apvienošana ar Krimu un vienlaikus – svarīgas ostas, kāda ir Mariupole, ieņemšana," apgalvo Sabaks savā rakstā Defence 24.
Poļu eksperts uzskata, ka tas būs sāpīgs trieciens Kijevas ekonomiskajam un militārajam potenciālam, - tai radīsies grūtības ar jūras pārvadājumiem.
"Tamlīdzīga operācija apdraudēs tādus svarīgus objektus Ukrainā, kā rūpniecības uzņēmumi un elektrostacija Zaporožjē vai Hersonas apgabalā," secināja analītiķis.
Sabaks nonācis pie slēdziena, ka šajā situācijā Polija ir "ieinteresēta stiprināt Ukrainas pozīcijas". Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca par paniku izteikumus par to, ka Krievija it kā gatavojot iebrukumu Ukrainā. Valsts vadītājs uzsvēra, ka Maskava nekad nepiekritīs izteikumiem par to, ka tā esot konflikta puse Ukrainas teritorijā.
Регионы России. Крым - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2021
Ukrainas vadība sapņo ieņemt Krimu un atbrīvoties no krieviem
Krievijas Ārlietu ministrija atspēkoja vairāku rietumvalstu paziņojumus par to, ka Krievija it kā savelkot karaspēkus pie robežas ar Ukrainu. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Maskava pārvieto bruņoto spēku grupējumus savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem. Bez tam Krievijas valdība jau vairākkārt uzsvērusi, ka ir ieinteresēta, lai Ukrainas iekšējā krīze tiktu atrisināta pēc iespējas ātrāk.
Rakstu pilnā apjomā pārtulkojis un publicējis portāls InoSMI.
Ziņu lente
0