Pasaulē

Bloomberg: vairākas lielas ES valstis neatbalsta sankcijas pret Krieviju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasСаммит ЕС в Брюсселе
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 17.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņu aģentūra Bloomberg konstatēja, ka ES lielās valsts vēlas pievērsties pārrunām ar Maskavu.
RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Vairākas lielas Eiropas Savienības negatīvi vērtē sankcijas pret Krieviju sakarā ar it kā gatavoto uzbrukumu Ukrainai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Bloomberg.
"Vācija, Francija, Itālija un Spānija patlaban vēlas pievērst uzmanību pārrunām ar Maskavu, pirms tiks sniegta detalizēta informācija par sāpīgiem ekonomiskajiem ierobežojumiem (Krievijas "iebrukuma" gadījumā – red.)," teikts Bloomberg materiālā.
Latvijas un Ukrainas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2021
Pasaulē
Polija un Baltijas valstis – "kūdītāji", Ukraina – "placdarms". Kā darbojas rusofobija
Vienlaikus citas Eiropas valstis uzskata, ka, atbalstot jauno pasākumu ideju, izdosies "efektīvāk savaldīt" Krieviju. Aģentūra atzīmēja, ka tamlīdzīgas domstarpības Briselē apdraud ASV un to sabiedroto pretsparu Maskavai. Daži ES locekļi nav vienisprātis ar Vašingtonu par to, ka Krievijas valdība plāno eskalāciju, - viņi ir pārliecināti, ka Vašingtona var izmantot spēku paplašināšanu "spiediena taktikai".
Pēdējā laikā rietumvalstīs biežāk skan runas par Krievijas plāniem "iebrukt" Ukrainā – tās pārmet KF bruņoto spēku savilkšanu pie robežas ar kaimiņvalsti. Kremlis uzsver, ka neplāno nekādus uzbrukumus un Bruņotos spēkus pārvieto savā teritorijā pēc saviem ieskatiem.
ES un ASV piedraudēja pastiprināt sankcijas pret Maskavu, ja tā izšķiršoties par tamlīdzīgu soli, taču pagaidām nav nekādu konkrētu projektu par jauniem ierobežojošajiem pasākumiem.
Bankas karte - Sputnik Latvija, 1920, 12.12.2021
Viedoklis
SWIFTa ātrumā: kas sabruks pēc trieciena Krievijai
7. decembrī notika Krievijas un Savienoto valstu prezidentu Vladimira Putina un Džo Baidena saruna. Baltais nams paziņoja, ka ASV līderis paudis satraukumu par situāciju ap Ukrainu un aicinājis noregulēt situāciju diplomātiskā ceļā, brīdinot par Rietumu kolektīvu atbildi eskalācijas gadījumā.
Savukārt Putins pievērsa kolēģa uzmanību tam, ka Kijeva nepilda Minskas protokolus, kā arī nosprauda sarkanās līnijas – NATO tālāka virzība uz austrumiem un trieciena bruņojuma dislokācija Ukrainas teritorijā un citās Krievijas kaimiņvalstīs.
Ziņu lente
0