Latvijā

"airBaltic" atvērs bāzi Somijā

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Boeing 737-33A авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Boeing 737-33A авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija, 1920, 15.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā airBaltic bāze Tamperē ļaus lidsabiedrībai ievērojami paplašināt lidojumu karti.
RĪGA, 15. decembris — Sputnik. 2022. gada maijā nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" atklās jaunu bāzi Tamperē, Somijā, tika ziņots preses konference otrdien, 14. decembrī, raksta Press.lv. Tāpat kā iepriekš aviokompānija veiks sešus tiešos lidojumus no Tamperes, kā arī turpinās veikt lidojumus uz Rīgu. Sākot no 2022. gada, Latvijas pārvadātājs veiks tiešos lidojumus no Tamperes uz Oslo, Kopenhāgenu, Frankfurti un Minheni, kā arī atpūtas galamērķiem – Malagu, un Rodas salu.
Kā informēja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss, šis solis veicinās kompānijas izaugsmi nākotnē un ātrāku atgriešanos pie peļņas.
Девушки наблюдают за посадкой самолета - Sputnik Latvija, 1920, 16.11.2021
Latvijā
"airBaltic" atstādinājusi no darba darbiniekus bez Covid-19 sertifikātiem
"Nākamgad mūsu flotei pievienosies astoņas jaunas lidmašīnas, un mēs piedāvāsim labāko savienojamību uz un no Rīgas, Tallinas, Viļņas, kā arī Tamperes. Tamperes reģionā dzīvo vairāk nekā 500 000 cilvēku, un mūsu dati liecina, ka pastāv pietiekams vietējais pieprasījums pēc gaisa ceļojumiem," viņš paziņoja.
Somijas lidostu operatora "Finavia" izpilddirektora vietnieks un lidostu tīklu vecākais viceprezidents Jani Jolkonens, savukārt, paziņoja, ka jaunas bāzes izveide Somijā stiprinās "Finavia" sadarbību ar airBaltic un pacels to sadarbību jaunā līmenī.
"Tamperes-Pirkalas lidosta "Finavia" ir ļoti svarīga, un pēdējo gadu laikā mēs lidostas attīstībā esam investējuši gandrīz 20 miljonus eiro. Jaunā bāze nodrošinās iespēju "airBaltic" Eiropas maršrutiem piekļūt vietējiem biznesa un atpūtas ceļotājiem, kuri, kā mēs ceram, izmantos jaunos maršrutus," pārliecināts "Finavia" pārstāvis.
Самолет авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija, 1920, 06.11.2021
Latvijā
Bez auto un lidmašīnām: pusei Latvijas iedzīvotāju draud "energonabadzība"
Optimistiskās prognozes izteica arī Tamperes mēre Anna-Kaisa Ikonena. Viņa atzīmē, ka reģions strauji aug un attīstās, tāpēc jaunie tiešie lidojumi ir svarīgi uzņēmumiem, tūrismam, starptautiskajiem talantiem, inovācijām un reģiona turpmākai izaugsmei.
"Tamperes reģionam ir daudz ko piedāvāt gan biznesa, gan atpūtas ceļotājiem, un mēs esam priecīgi, ka šis reģions tagad ir vēl pieejamāks ceļotājiem no visas pasaules," uzsvēra Ikonena.
Ziņu lente
0