Latvijā

Kādai jābūt Rīgai prezidenta Levita acīs?

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas prezidents Egils Levits
Latvijas prezidents Egils Levits - Sputnik Latvija, 1920, 06.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas prezidents Egils Levits valsts galvaspilsētu iztēlojas kā nākamo Baltijas ekonomikas centru un Ziemeļeiropas megapoli.
RĪGA, 6. decembris — Sputnik. Latvijas prezidents Egils Levits, uzstājoties Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumā, atklāja, kāda, viņa ieskatā, Rīga būs nākotnē, stāsta Mixnews.lv.
Šogad PLEIF veltīts Rīgas attīstībai un pilsētas starptautiskās konkurētspējas attīstībai.
Levits paziņoja, ka Rīgas loma Latvijā ir ļoti nozīmīga un atbildīga. Galvaspilsētā dzīvo trešdaļa valsts iedzīvotāju, atzīmēja prezidents, un Rīga veido vairāk nekā pusi no iekšzemes kopprodukta (IKP), savukārt, ieskaitot Pierīgas pašvaldības, iznāk jau divas trešdaļas no IKP.
Prezidents uzsvēra, ka Rīga ir Latvijas ekonomikas galvenais dzinējspēks. Galvaspilsētas stiprināšana ir viena no valsts prioritātēm, jo tā veicinās visas valsts izaugsmi.
Tāpēc Rīgas stratēģiskā attīstība saistīta ar valsts kopējo attīstību, it īpaši izmantojot arī Latvijas atveseļošanās un noturības mehānisma plānā noteiktajām prioritātēm paredzētos līdzekļus, atzīmēja prezidents.
Панорама Риги - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2021
Latvijā
Rīga rūk mazumā: nosaukts rajons ar lielāko iedzīvotāju skaita kritumu
Pie tam, Levita ieskatā, Rīgai jādod ievērojams ieguldījums kopējā "zaļā kursa" īstenošanā – gan attiecībā uz digitālo transformāciju, gan nevienlīdzības mazināšanu sabiedrībā, gan arī zināšanu un prasmju stiprināšanu cilvēkiem.
Levits uzsvēra, ka tas ir izšķirošais faktors, kas nodrošinās Latvijas un līdz ar to arī Rīgas izaugsmi.
Pēc Levita vārdiem, Rīga ir viena no pirmajām 100 Eiropas pilsētām, kas ir apņēmusies kļūt klimatneitrāla līdz 2030. gadam. Viņš piezīmēja, ka šāds mērķis ir ļoti ambiciozs.
"No tā mēs nevaram izvairīties, ja gribam, lai Latvija neatpaliek no Eiropas un visas pasaules. Eiropa šajā virzienā iet uz priekšu, un, jo ātrāk mēs akceptēsim šos mērķus un darīsim visu, lai tos sasniegtu, jo labāk mums būs, nevis vēlāk vilkties visiem iepakaļus un censties ielēkt jau braucošā vilcienā," uzsvēra Levits.
Latvijas prezidents Egils Levits - Sputnik Latvija, 1920, 29.06.2021
Latvijā
Kā izglābt Latviju no valsts pārvaldes krīzes: prezidentam ir ideja
Ziņu lente
0