Latvijā

Rīga rūk mazumā: nosaukts rajons ar lielāko iedzīvotāju skaita kritumu

© Sputnik / Sergey MelkonovПанорама Риги
Панорама Риги - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālisti publicējuši atskaiti, kas liecina: pēdējo četru gadu laikā Rīgas iedzīvotāju skaits samazinājies par 3,5 procentiem.
RĪGA, 2. decembris – Sputnik. Pārskats par stabilas attīstības stratēģijas un Rīgas attīstības programmu, kurā izmantoti Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati, liecina: pēdējo četru gadu laikā visvairāk sarucis Maskavas forštates iedzīvotāju skaits, stāsta BВ.lv.
Lielākā daļa rīdzinieku dzīvo guļamrajonos un pilsētas centrā. Četru gadu laikā vairāk nekā 20 mikrorajonos iedzīvotāju skaits audzis – lielākā augšupeja vērojama centrā, par 1540 cilvēkiem. Visvairāk (par 2297 cilvēkiem) samazinājies Maskavas forštates iedzīvotāju skaits, otro vietu ieņem Purvciems (par 2053 cilvēkiem mazāk) un Ķengarags (sarukums par 1978 cilvēkiem).
Каменный мост через Даугаву и здание Национальной библиотеки Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2019
Rīga izmirst: 20 gadu laikā galvaspilsēta zaudējusi gandrīz 20% iedzīvotāju
CSP dati rāda, ka visblīvāk apdzīvots ir Purvciems – tā iedzīvotāju skaitu var salīdzināt ar tādām pilsētām kā Liepāja un Jelgava. Pārskata periodā Rīgas iedzīvotāju skaits kopumā sarucis par 3,5%. Tagad pilsētā dzīvo 621 120 cilvēki, lai arī pirms četriem gadiem rīdzinieku skaits sasniedza 643 368.
Pārskata autori uzsvēra, ka demogrāfiskā situācija vēl aizvien ir viena no aktuālākajām problēmām Rīgā. Tomēr pilsētai izdevies samazināt migrāciju, un speciālisti uzskata: uzlabojot vides kvalitāti, iespējama galvaspilsētas iedzīvotāju skaita stabilizācija.
Ziņu lente
0