Pasaulē

Vēstnieks komentēja Lielbritānijas bruņoto spēku tuvošanos Krievijas robežai

© Public domain / U.S. Army Europe / Staff Sgt. Brett Miller / Lanes TrainingСолдат британской армии во время совместных учений на полигоне Адажи в Латвии. Архивное фото
Солдат британской армии во время совместных учений на полигоне Адажи в Латвии. Архивное фото  - Sputnik Latvija, 1920, 30.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks Lielbritānijā atgādināja, ka britu karavīru tuvošanās Krievijas un NATO robežām nemazina spriedzi.
RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Lielbritānijas bruņoto spēku tuvošanās Krievijas un NATO robežām neveicina pašreizējās spriedzes vājināšanos, paziņoja Krievijas vēstnieks Lielbritānijā Andrejs Keļins, vēsta RIA Novosti.
Aizvadītajā nedēļā Lielbritānijas Aizsardzības ministrija izsludināja plānu armijas modernizācijai ar nosaukumu "Nākotnes kareivis". Tā ietvaros valsts plāno paplašināt militāro klātbūtni visā pasaulē. Cita starpā teikts, ka Vācijā, Kenijā un Omānā radīti sauszemes reģionālie centri, kas ļauj "ātri reaģēt nepieciešamības gadījumā". Saskaņā ar izdevuma "Financial Times" datiem, Lielbritānija plāno dislocēt simtiem bruņutehnikas vienību Vācijā, sniedzot atbalstu NATO spēku paplašināšanā reģionā, kas turpinās domstarpību fonā ar Krieviju.
Британские военные патрулируют территорию в городе Басра, Ирак - Sputnik Latvija, 1920, 18.11.2021
Pasaulē
The Mirror: Lielbritānija sūtīs uz Ukrainu 600 karavīrus "karam ar Krieviju"
Keļins konstatēja, ka Lielbritānija turpina NATO politiku, kas paredz klātbūtnes paplašināšanos pie Krievijas robežām.
"Es neteiktu, ka Lielbritānijas spēku tuvošanās NATO un Krievijas robežai, kārtējā desmit gadu laikā, veicinās pašreizējās militārās spriedzes mazināšanos," viņš teica radio "Times" ēterā.
Diplomāta ieskatā, to veicinātu Krievijas un NATO sakaru kanālu veidošana politiskā un militārā līmenī.
Pēdējā laikā Kijeva un rietumvalstis raisījušas plašas runas par Krievijas "agresīvo darbību" pastiprināšanos pie Ukrainas robežām. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievija pārvieto bruņotos spēkus savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem. Pēc viņa vārdiem, tas nevienu neapdraud un nevajadzētu nevienu satraukt.
Maskava jau vairākkārt paudusi satraukumu par NATO spēku audzēšanu Eiropā. Kremlis uzsvēra, ka Krievija nevienu neapdraud, taču pievērsīs uzmanību soļiem, kas potenciāli apdraud tās intereses.
Ситуация в Афганистане после смены власти - Sputnik Latvija, 1920, 31.10.2021
Pasaulē
Nosauktas sešas valstis, no kurām var sākties trešais pasaules karš
Ziņu lente
0