Pasaulē

The Mirror: Lielbritānija sūtīs uz Ukrainu 600 karavīrus "karam ar Krieviju"

© AP Photo / NABIL AL-JURANIБританские военные патрулируют территорию в городе Басра, Ирак
Британские военные патрулируют территорию в городе Басра, Ирак - Sputnik Latvija, 1920, 18.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu mediji vēsta, ka Lielbritānijas speciālo uzdevumu vienība ir gatava ierasties Ukrainā "Krievijas iebrukuma" gadījumā.
RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Lielbritānijas speciālo uzdevumu grupējuma operatīvā grupa – līdz 600 karavīri ir gatavi dislocēties Ukrainā – gadījumam, ja Krievija "iebruks", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz britu preses izdevumu "The Mirror".
Saskaņā ar izdevuma informācijas avota datiem, Londona formē vienības no speciālo uzdevumu vienību, Speciālā izlūkošanas pulka, kareivjiem, mediķiem, inženieriem, sakarniekiem un līdz 400 desantniekiem no 16. gaisa trieciena brigādes, kas dislocēta Olderšotā.
Моряки поднимают флаг на эсминце ВМС США Портер - Sputnik Latvija, 1920, 12.11.2021
Pasaulē
Spēlējas ar uguni: būtiski augusi ASV militārā aktivitāte Melnajā jūrā
"Augstas gatavības vienībai tika paziņots, ka to, iespējams, būs nepieciešams izvērst ļoti īsā laikā. No 400 līdz 600 karavīri ir gatavi. Visas iekārtas iesaiņotas, viņi ir gatavi lidot uz Ukrainu un izsēsties no gaisa," paziņoja "The Mirror" sarunbiedrs.
Pagājušajā nedēļā ASV Valsts departamenta vadītājs Entonijs Blinkens tikās ar kolēģi no Ukrainas Dmitriju Kuļebu. Komentējot ziņas par Krievijas bruņoto spēku pārvietošanos pie Ukrainas robežas, viņš brīdināja Maskavu par "2014. gada kļūdas atkārtošanu", kad tā "sakrāja spēkus pie robežas, šķērsoja to un iekļuva Ukrainas suverēno teritoriju, un pie tam melīgi paziņoja, ka to provocējuši".
Krievijas prezidenta Vladimira Putina ieskatā, izteikumi par to, ka Krievija vēlas "iebrukt" Ukrainā, ir alarmiski.
Ciemats Sahanka DTR dienvidos pēc apšaudēm - Sputnik Latvija, 1920, 02.11.2021
Viedoklis
Minskas protokolu pārkāpums: Rietumi sodīs Krieviju
Rietumvalstis ne vienu vien reizi jau paudušas "bažas" par Krievijas bruņoto spēku pārvietošanos pie Ukrainas robežām. Krievijas ĀM runas par Maskavas un Kijevas potenciālo konfliktu nosauca par kārtējo izdomu. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atgādināja, ka Krievija pārvieto spēkus savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem – tas nevienu neapdraud un nevarētu raisīt ne mazākās bažas. Pie tam, jebkura valsts, pie kuras robežām ir nestabils reģions, spers nepieciešamos soļus savai drošībai.
Jāpiebilst, ka pašas ASV un to sabiedrotie NATO pēdējā laikā būtiski paplašinājuši militāro aktivitāti Melnajā jūrā. Krievijas AM uzskata, ka ASV cenšas izveidot grupējumu pie Krievijas robežām, bet viens no Vašingtonas mērķiem ir Ukrainas militāra apgūšana. ASV pēta situāciju gadījumam, ja Ukraina mēģinās risināt konfliktu Donbasā ar vardarbīgām metodēm.
Ziņu lente
0