Pasaulē

Lielbritānijā atklāts NATO "plāns" par uzbrukumu Krievijai

© Public domain / Defense Visual Information Distribution Service / Cpl. Shaylin QuaidУкраинские военные во время учений
Украинские военные во время учений - Sputnik Latvija, 1920, 29.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daily Mail lasītāji aptvēra: Krievija gatavojas NATO uzbrukumam caur Ukrainas teritoriju.
RĪGA, 29. novembris — Sputnik. Britu medija Daily Mail lasītāji visai negatīvi novērtēja Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska paziņojumus par situāciju uz Ukrainas un Krievijas robežas, vēsta RIA Novosti.
Zeļenskis savā preses maratonā, kas bija veltīts prezidentūras termiņa vidus posmam, paziņoja, ka Ukrainas armija kontrolē valsts robežas un ir gatava aizsardzībai pret "jebkādu agresiju no Krievijas puses". Piedevām viņš pastāstīja, ka Ukrainā bijis plānots valsts apvērsums, ar kuru it kā esot netieši saistīta Maskava.
Lielbritānijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Pasaulē
Britu medijs "šokējis" lasītājus ar ziņām par Krievijas armiju
Britu lasītāji Zeļenska izteikumiem nenoticēja.
"Vai nevarētu būt tā, ka Krievija pārvieto bruņotos spēkus pati savā teritorijā un vienkārši gatavojas aizsargāties gadījumam, ja NATO, Kijevas pļāpu mudināta, uzbruks viņiem caur Ukrainu?" pieļāva viens no komentētājiem.
"Iedodiet mums naudu, tas atbiedēs Krieviju," pajokoja cits lasītājs.
"Ukrainai steidzami jāiestājas NATO," uzsvēra briti.
Lasītāji uzskatīja par ļoti amizantu arī Zeļenska stāstu par valsts apvērsumu.
"Likteņa ironija: valdība, kas nākusi pie varas apvērsuma rezultātā, tagad pati noraizējusies par apvērsumu," rakstīja komentāros.
ASV GKS stratēģiskais bumbvedējs B-52H Stratofortress - Sputnik Latvija, 1920, 25.11.2021
Politika
ASV izspēlē kodoluzbrukumu Krievijai
"Lielbritānijai ar to nav nekāda sakara, mums jāturas malā," secināja viens no Daily Mail vietnes apmeklētājiem.
Vēlāk Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, lūgts komentēt Zeļenska stāstījumu, atgādināja: Krievija nekad nenodarbojas ar valsts apvērsumiem.
Pēdējā laikā Rietumu medijos parādījusies vesela virkne publikāciju par to, ka Krievija it kā gatavojot uzbrukumu Ukrainai. Kijeva vispirms ziņoja, ka nav fiksējusi Krievijas spēku koncentrēšanos pie savām robežām, taču vēlāk tāpat sāka runas par gaidāmu uzbrukumu: militārā izlūkošanas dienesta vadītājs Kirils Budanovs apgalvoja, ka trieciens it kā esot gaidāms janvāra beigās vai februāra sākumā divos virzienos – no Baltkrievijas puses un Krimas.
Kremlis šos izteikumus noliedza. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apliecināja, ka Maskava nelolo nekādus agresīvus plānus.
Сотрудник Государственной пограничной службы Украины - Sputnik Latvija, 1920, 24.11.2021
Viedoklis
Sagaidījuši: "ziemā krievu tanki uzbruks Ukrainai"
Ziņu lente
0