Politika

ASV izspēlē kodoluzbrukumu Krievijai

ASV GKS stratēģiskais bumbvedējs B-52H Stratofortress - Sputnik Latvija, 1920, 25.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pastāstīja, kā desmit ASV GKS bumbvedēji izspēlējuši kodolieroču pielietošanu pret Krieviju.
RĪGA, 25. novembris — Sputnik. ASV stratēģiskie bumbvedēji izspēlē raķešu triecienu taktiku pret Krieviju, pastāstīja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, vēsta RIA Novosti.
"Pēdējā mēneša laikā veikti aptuveni 30 lidojumi pie Krievijas Federācijas robežām, 2,5 reizes vairāk nekā šajā pašā periodā pērn," pastāstīja armijas ģenerālis pārrunās ar Ķīnas aizsardzības ministru Veju Fenhe.
Viņš uzsvēra, ka amerikāņu kara lidmašīnu aktivitāte pie valsts austrumu robežām būtiski augusi. 2020. gadā virs Ohotskas jūras notikuši 22 lidojumi, bet gadu iepriekš – tikai trīs.
Ministrs pastāstīja, ka šomēnes mācībās "Global Thunder" desmit bumbvedēji izspēlējuši kodolieroču pielietošanu pret Krieviju gandrīz vienlaikus no rietumu un austrumu virziena. Maksimālais attālums no robežas nepārsniedza 20 kilometrus.
Viņš piebilda, ka amerikāņu lidmašīnu ekipāžas lidojumos izspēlē arī tuvošanos robežai un spārnoto raķešu pielietošanu nosacītā triecienā.
"Visos gadījumos mūsu pretgaisa aizsardzības līdzekļi savlaicīgi identificēja amerikāņu stratēģiskos bumbvedējus, sāka nepārtrauktu kontroli un īstenoja pasākumus incidentu novēršanai," norādīja ministrs.
Šoigu novērtēja, ka tamlīdzīgi soļi apdraud ne tikai Krieviju, bet arī Ķīnu, tāpēc abu valstu koordinācija rada stabilizējošu faktoru starptautiskajās attiecībās. Tamlīdzīgas mijiedarbības attīstība ir īpaši aktuāla augošās ģeopolitiskās turbulences un konfliktu potenciāla pieauguma apstākļos.
ASV Aizsardzības ministrijas ēka - Sputnik Latvija, 1920, 25.11.2021
Krievijā
National Interest stāsta, kad Krievija un ASV bijušas vistuvāk kodolkaram
Iepriekš avīze Financial Times stāstīja, ka ASV partneri, arī Lielbritānija, Vācija, Francija un Japāna aicina Savienotās Valstis atteikties no pārejas pie kodolieroču preventīva pielietojuma politikas. Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs paziņoja: Maskavai šobrīd nav pamata uzskatīt, ka Vašingtona varētu grozīt politiku šajā jautājumā.
Ziņu lente
0