Pasaulē

Britu medijs "šokējis" lasītājus ar ziņām par Krievijas armiju

© AP Photo / BRENNAN LINSLEYLielbritānijas karavīri
Lielbritānijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu portāla lasītājiem radies iespaids, ka Krievijas Bruņotie spēki ir viens no NATO pastāvēšanas iemesliem.
RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Britu portāls Express publicējis materiālu, kurā salīdzināja Krievijas un Lielbritānijas militāro spēku, vēsta RIA Novosti.
Zīmīgi, ka Apvienotās Karalistes spēki materiāla virsrakstā nosaukti par "britu armiju", savukārt Krievijas karavīri apvienoti ar Putina uzvārdu.
Express salīdzināja bruņoto spēku rīcībā esošās militārās tehnikas un karavīru skaitu, balstoties uz Global Firepower reitingā sniegtajiem datiem. Krievijas Bruņotie spēki izrādījušies priekšā praktiski jebkurā aspektā. Raksta autori šos datus nosauca par "šokējošiem". Portāls atzina, ka Krievija "būtiski apsteigusi" britu BS, taču atzīmēja, ka Londona varot "palepoties" ar diviem aviācijas bāzes kuģiem – saskaņā ar datiem, par vienu vairāk nekā Maskavai.
Фестиваль Армия России - Sputnik Latvija, 1920, 25.10.2021
Viedoklis
No Kambodžas līdz Londonai: iezīmīgākās speciālo uzdevumu vienības operācijas
Savukārt tīmekļa lietotāji komentāros paziņoja, ka tamlīdzīgs salīdzinājums sagādājis pārsteigumu.
"Kāpēc Krievijai vajadzīgas visas šīs militārās tehnoloģijas? Ja viņai pēkšņi ievajadzēsies iekarot Lielbritāniju, pietiks ar laivām un ūdens motocikliem," ironizēja viens no lasītājiem.
"Kāpēc vispār vajadzētu spriest par kaut kādu konfliktu? Mēs neesam nekas salīdzinājumā ar Krieviju. labāk sadarbosimies ar spēcīgām valstīm, nevis konfliktēsim. Domāju, daudz labāk ir būvēt tiltus, nevis dedzināt tos," aicināja cits.
"Neiesaistieties kautiņā, kurā nav izredžu uzvarēt," ieteica komentāros.
"Kā bijušais karavīrs, varu teikt, ka mums objektīvi nav tik daudz un tik labu karavīru, lai radītu Krievijai kaut mazāko satraukumu," atzina portāla lasītājs.
"Vārdu sakot, tas ir iemesls, kura dēļ mēs esam NATO loceklis. Muļķīgs salīdzinājums," rezumēja lasītājs.
Britu karavīrus sāka apspriest medijos, kad avīze "Mirror", atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, ziņoja, ka Lielbritānija esot gatava pārsviest uz Ukrainu līdz 600 speciālo uzdevumu karavīrus, ņemot vērā bažas par Krievijas "gatavoto bruņojumu". Maskava savukārt atgādināja, ka nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā un nedomā pārkāpt citu valstu suverenitāti. Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka ziņas par uzbrukuma gatavošanu ir "alarmistiskas".
Ziņu lente
0