Pasaulē

Preparāta pret Covid-19 ražotājs šaubās par tā efektivitāti

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasЛекарства
Лекарства - Sputnik Latvija, 1920, 28.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV farmācijas kompānijas "MSD" izstrādātās tabletes pret Covid-19 demonstrē ievērojami mazāku efektivitāti, nekā bija ziņots agrāk.
RĪGA, 28. novembris - Sputnik. Klīnisko pārbaužu gaitā noskaidrots, ka preparāts "Molnupiravir" samazina hospitalizācijas vai nāves risku nevis par 50%, kā tika ziņots iepriekš, bet par 30%, raksta Mixnews.lv.
Saskaņā ar kompānijas "Merck Sharp & Dohme" ("MSD") sniegto informāciju klīnisko pārbaužu laikā iekšķīgi lietojamās pretvīrusu zāles "Lagevrio" (Molnupiravir) par 30% samazinājušas hospitalizācijas vai nāves risku, kaut vēl oktobra sākumā uzņēmums ziņoja, preparāts uz pusi samazinot ar Covid-19 saslimušo pacientu hospitalizācijas vai nāves risku.
Коронавирус COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 28.11.2021
Pasaulē
Covid-19 jaunajam paveidam piešķirts nosaukums
Izradās, ka tolaik vēl nebija pieejami dati par visiem klīniskās pārbaudes dalībniekiem. Tagad zinātniekiem ir visa informācija.
Lielbritānija novembra sākumā kļuva par pirmo valsti pasaulē, kas apstiprināja "Molnupiravir" pacientu ārstēšanai, kas ar Covid-19 slimo vieglā vai vidēji smagā formā.
Patlaban Eiropas Zāļu aģentūra (EMA) izskata preparāta pētījumu datus, lai to sertificētu ES teritorijā. Tiek ziņots, ka process var ilgt vairākas nedēļas.
Vakcīna Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Pasaulē
Eksperts nosaucis Covid-19 jaunā viļņa iemeslus Eiropā
Tuvākajā otrdienā ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes (FDA) ekspertu komisija arī izskatīs jautājumu par "Molnupiravir" apstiprināšanu lietošanai.
Šis pretvīrusu preparāts traucē vīrusam vairoties šūnās, tādējādi neļaujot Covid-19 izplatīties organismā.
Analoģisko preparātu izstrādāja amerikāņu farmācijas milzis "Pfizer". Novembra sākumā kompānija "Pfizer" paziņoja, ka tās preparāta "Paxlovid" efektivitāte ir 89%.
Ziņu lente
0