Pasaulē

Eksperts nosaucis Covid-19 jaunā viļņa iemeslus Eiropā

© AFP / VALENTIN FLAURAUDVakcīna "Moderna"
Vakcīna Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Beļģu imunologs: Covid-19 jauno vilni Eiropas Savienībā galvenokārt izraisījuši nevakcinēti pilsoņi.
RĪGA, 26. novembris – Sputnik. Covid-19 jaunais, ceturtais vilnis Eiropā izcēlies vairāku iemeslu dēļ, kuru vidū galvenais ir lielas iedzīvotāju daļas atteikšanās no vakcinācijas, uzskata beļģu imunologs no Lēvenes katoļu universitātes Žans Luks Galā, vēsta RIA Novosti.
"Vakcinācija darbojas ļoti labi, bez tās visā Eiropā jau būtu ieviesta izolācija. Pārsvarā problēmu rada iedzīvotāju daļa, kas vēl aizvien dažādu iemeslu dēļ atsakās no vakcinācijas. Starp hospitalizētajiem pacientiem, kuri bieži nonāk reanimācijā, 90% veido nevakcinētie," atgādināja eksperts.
Viņš atzina, ka starp hospitalizētajiem ir arī cilvēki ar "vāku imūnsistēmas atbildi", cienījama vecuma cilvēki, kam atkārtotas saslimšanas risks ir īpaši augsts.
Galā ieskatā koronavīrusa epidēmijas izplatības pieaugums saistīts arī ar laika faktoru, jo kopš daudzu cilvēku vakcinācijas pagājuši jau vairāk nekā seši mēneši, un dažiem imunitāte novājinās. Šajā kontekstā imunologs pievērsa uzmanību vairāku valstu lēmumam sākt sirmgalvju revakcināciju, lai ari daudzās ES valstīs vairāk nekā 75% iedzīvotāju pilnībā vakcinēti pret koronavīrusu. "Mēs varam nonākt situācijā, kas līdzinās gripai: vakcinācija tiek veikta ik gadus. Jautājumā par obligātās vakcinācijas izsludināšanu debates vēl aizvien turpinās," piezīmēja aģentūras sarunbiedrs.
Сотрудники медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке - Sputnik Latvija, 1920, 22.11.2021
Pasaulē
PVO izsaka nelabvēlīgu mirstības no Covid-19 prognozi Eiropai
Starp faktoriem, kas veicina koronavīrusa izplatību, viņš minēja arī jauno agresīvu paveidu "delta", kas ieņēmis dominējošo vietu Eiropā. Speciālists piezīmēja, ka slimības izplatīšanos var veicināt arī jaunieši, kas pārslimo infekciju bez simptomiem.
Ziņu lente
0