Viedoklis

NATO kodolraķešu kurss uz austrumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovПо сценарию учений противник разрушил химическое производство, но судя по флажкам обозначения заражения еще и применил ядерное оружие
По сценарию учений противник разрушил химическое производство, но судя по флажкам обозначения заражения еще и применил ядерное оружие - Sputnik Latvija, 1920, 22.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO vadošajiem menedžeriem asinīs ir vēlme aktīvāk apgūt austrumu plašumus. Eiropas austrumos vairs nav brīvu valstu, bet vajag tak vismaz kaut ko pārvietot Krievijas virzienā. lai jau būtu vismaz kodolieroči.
Var bezgalīgi noskatīties uz trim lietām: kā deg uguns, kā tek ūdens un kā NATO pārvietojas uz austrumiem. Tēze ir patiesa jau ilgus gadus. Pat tad, kad valstis beigušās un nav vairs kurp iet, NATO vektors uz austrumiem saglabājas uz mūžīgiem laikiem. Ziemeļatlantijas alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs nāca klajā ar viedokli: ja Vācija atteiksies dislocēt savā teritorijā NATO kodolieročus, tos itin labi var pārvietot. Kurp? Pareizi – uz austrumiem, stāsta radio Sputnikautors Aleksejs Krasiļņikovs.
Paskatīsimies uz karti. No zināma skatu leņķa pat šķiet, ka visa NATO tagad ir nonākusi uz austrumiem no Vācija. Te ir Polija, Baltija, Balkāni, Melnās jūras baseina valstis. Proti, variantu ir daudz. Taču, novērtējot situāciju reāli, izvēle sašaurināsies. Polijai ir savas grūtības ar robežām, lai arī patiesībā viss ir atkarīgs no tā, kā iekārtoties: bija taču precedents, kad Polija pati bija gatava maksāt par ASV armijas bāzi savā teritorijā? Tātad tagad atkal Baltija?
Владимир Джабаров - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Krievijā
KF politiķis: Stoltenbergs sabojājis visu, ko vien varēja sabojāt
No otras puses, iespējams Stoltenbergs gribēja runāt par citu aspektu. Piemēram, tas varēja būt pārmetums Vācijai, sak, kā tad tā, tagadējos smagajos laikos jūs atsakāties nodrošināt "kodolsargu" visai Eiropai? Tā nav labi! Tā Ņemot vērā to, ka Berlīnē savākts jauns parlaments un top jauna valdība, ka arī gāzes jautājumā Vācija saskaras ar spiedienu, ka arī ar migrantiem pie Baltkrievijas un Polijas robežas lēmumu vispirms sagaida no Vācijas, tātad tādu puzzle itin labi var dabūt gatavu.
Citādi – patiešām Baltijas valstis. Tik un tā tukšas paliek koncertzāles Jūrmalā, kāpēc gan tās nepārbūvēt par kodolraķešu bāzēm. Vai varbūt bērnudārzos – tajos pašos, kur pirms pāris gadiem NATO mācību laikā mita karavīri?
Штаб-квартира НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Pasaulē
NATO ģenerālsekretārs atteicies apmeklēt drošības konferenci Maskavā
Ziņu lente
0