Pasaulē

NATO ģenerālsekretārs atteicies apmeklēt drošības konferenci Maskavā

© Foto : NATOШтаб-квартира НАТО в Брюсселе
Штаб-квартира НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova informēja, ka NATO atteikusies piedalīties drošības pasākumiem veltītā konferencē Maskavā.
RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs atteicies piedalīties Maskavas drošības konferencē jūnijā, pastāstīja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Viņa atzīmēja, ka šis lēmums teicami atspoguļo alianses un tās vadības patiesos nodomus, vēsta RIA Novosti.
Zaharova atgādināja, ka atbildei uz Stoltenberga izteikumiem par to, ka Maskava esot "slēgta", Krievijas ĀM nekavējoties informēja, ka ir gatava pārrunām.
Jenss Stoltenbergs - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Pasaulē
NATO ģenerālsekretārs noraizējies par Krievijas un Baltkrievijas sadarbību
"Pēc tam viņš sāk atkartot: Krievija ir novērsusies no dialoga, Krievija nesadarbojas, mēs nedzirdam atbildi, un informatīvi dara visu, lai ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību uzspiestu sabiedrībai domu, ka, Krievija nereaģē uz NATO vēlmi sadarboties," teica ĀM pārstāve.
Viņa konstatēja: tiek darīts viss iespējamais, lai Krievijas atbilde noslīktu "šajā rečitatīvā".
"Katru dienu mēs dzirdam Stoltkenberga izteikumus par to, ka viņš ļoti vēlas sadarboties ar mūsu valsti, ka bumba ir Krievijas pusē, ka Krievija atsakās no dialoga," paskaidroja diplomāte.
Viņa uzsvēra, ka Krievijas pozīcija ir sekojoša: Krievija ir gatava dialogam ar aliansi, Krievijas un NATO padomes sēdes sasaukums patiešām ir nepieciešams, tomēr vienīgi gadījumā, ja diskusija būs veltīta militārās spriedzes vājinašanas jautājumiem.
Marija Zaharova - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Krievijā
Krievijas ĀM nosauca noteikumu valsts dialogam ar NATO
Maksavas starptautiskās drošības konference notiks 22.-24. jūnijā. Foruma dalībnieki apspriedīs mūsdienu izaicinājumus un draudus Eiropā, Āzijā, Āfrikā un Latīņamerikā, bruņojuma kontrole, kiberdrošība un informatīvā konfrontācija, cīņa ar Covid-19 izplatību, militārā un militāri tehniskā sadarbība, militārās darbības parskatāmība.
Pasākumam reģistrējušies aptuveni 600 dalībnieki no vairāk neka 100 pasaules valstīm. Nodomu apmeklēt konferenci pauduši vairāk nekā 35 valstu aizsardzības ministri.
Ziņu lente
0