Latvijā

Palīdziet pārdzīvot ziemu! Vāc parakstus par nodokļa samazināšanu elektrībai un gāzei

© Sputnik / Александр ВильфГазовая конфорка
Газовая конфорка - Sputnik Latvija, 1920, 21.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iniciatīvu portālā Manabalss.lv ir publicēta iniciatīva, kuras autore lūdz Latvijas valdību samazināt kādu no nodokļiem, kas ietekmē iedzīvotāju gala maksājumu par elektroenerģiju un gāzi.
RĪGA, 21. novembris - Sputnik. Olga Vinogradova publicējusi portālā Manabalss.lv visnotaļ saprātīgo iniciatīvu, kurā piedāvā samazināt kādu no nodokļiem, kas ietekmē iedzīvotāju gala maksājumu par elektroenerģiju un gāzi.
Viņa aicina "uz terminētu periodu – līdz cenu normalizācijai tirgū vai vismaz līdz apkures sezonas beigām – samazināt kādu no nodokļiem, kas ietekmē iedzīvotāju gala maksājumu par elektroenerģiju un gāzi - PVN vai dabas resursu nodokli."
Открытие супермаркетов сети Lidl в Риге вызвало ажиотаж у рижан и очереди у магазинов - Sputnik Latvija, 1920, 30.10.2021
Latvijā
Paskatieties uz pensijām: sociālie tīkli atbild Saeimas deputātam par rindām Lidl
Turklāt, pēc autores domām, šie grozījumi jāveicjau tuvākajā laikā. Slogs uz Latvijas mājsaimniecībām ir jau tagad, un valstij saviem iedzīvotājiem arī šīs krīzes situācijā ir jābūt pretimnākošai.
Tas ir īpaši aktuāli, ņemot vērā pašreizējo krīzes situāciju valstī.
"Līdz ar šiem grozījumiem Latvijas sabiedrība gluži vienkārši varēs pārdzīvos šo ziemu. Cenu kāpumu par elektrību un gāzi jau ir grūti izturēt daudziem iedzīvotājiem," teikts iniciatīvā.
Atgādinām, ka no 1. novembra Rīgā otro reizi šoruden pieauga apkures tarifi – līdz 66,76 eiro par megavatstundu. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi uzņēmuma "Rīgas siltums" jauno siltumenerģijas tarifu.
Пенсионер считает деньги - Sputnik Latvija, 1920, 30.09.2021
Latvijā
No 2022. gada palielināsies pensiju neapliekamais minimums: ko tas nozīmē
Šogad uzņēmums "Rīgas siltums" jau otro reizi lūdz palielināt tarifu. Cenu pieaugumu ietekmējis dabasgāzes cenu pieaugums pasaules tirgū. Oktobrī gāzes cena birža TTF bija apmēram seškārt augstāka nekā gadu iepriekš.
Taču tā vietā, lai samazinātu nodokļus, SPRK aicināja īpašu uzmanību veltīt siltuma neefektīva patēriņa samazināšanai šajā apkures sezonā, kā arī lūdza "Rīgas siltumu" aktīvi sadarboties ar nekustamo īpašumu pārvaldniekiem, lai atrastu piemērotāko risinājumu katras mājas apkures izdevumu samazināšanai.
Ziņu lente
0